Uddamålsseger mot KIF Örebro F19

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På Behrn Arena var det ikväll dags för ÖSK:s damlag att möta KIF Örebros F19-lag. ÖSK inledde starkt och stod för en fin första halvlek. Redan efter 13 minuter kom ledningsmålet av Antonia Jalkinger. Därefter utökades ledningen genom varsitt mål av Emilia Andersson och Sara Sandberg, vilket gjorde att ställningen i paus var 3-0. I den andra halvleken tog KIF över mer och mer och kunde reducera två gånger om. De rödklädda var heller inte långt ifrån att kvittera men ÖSK höll ut och kunde till slut vinna matchen med 3-2.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag tycker att det är en match med två helt olika halvlekar. I den första gör vi ganska mycket bra. KIF får kanske ha lite för mycket boll men vi gör det bra i vår speluppbyggnad och lyckas bli rättvända precis där vi vill vara det. Vi gör även tre fina mål som är bra.

– I pausen pratade vi mycket om hur vi hade agerat om vi låg under med 0-3 och att vi behövde vara beredde på att KIF skulle kunna göra en del förändringar och sätta en högre press. Vi pratade även om att inte slå en avgörande passning för tidigt, utan istället försöka flytta fram mer folk för att på så sätt kunna sätta större tryck. Men jag tycker inte inte att vi är i närheten av att sätta något av det vi pratade om, utan får egentligen mest fokusera på försvar i andra halvlek. KIF kommer ut och sätter press på oss. De vinner mycket boll och gör det jobbigt för oss. Så från den andra halvleken finns det en del saker vi behöver jobba på och förbättra inför serien.

Nästa träningsmatch för ÖSK spelas mot Rävåsens IK Karlskoga på Kilsta IP fredagen den 18 mars kl. 19:00.

Statistik
Resultat: 3-2 (3-0)
Målskyttar ÖSK: Antonia Jalkinger (13'), Emilia Andersson (22') och Sara Sandberg (26')

Startelva ÖSK
Ellen Portugués
Olivia Stråle - Caroline Zandén (K) - Alicia Wood
Ebba Lundquist - Antonia Jalkinger - Isabelle Fredriksson - Cornelia Karlsson
Emelie Alfredsson - Sara Sandberg - Emilia Andersson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908