Förlust mot Örgryte trots spelmässig dominans

I den andra matchen av gruppspelet för Svenska Cupen mötte ÖSK under söndagen Örgryte IS hemma på Behrn Arena. Gästerna tog tidigt ledningen genom Johansson, men innan första halvlek var slut kvitterade Victor Mpindi för ÖSK. I andra halvlek gjorde Brorsson 1-2 och efter en lång resultatlös ÖSK-forcering kom istället 1-3 i slutminuten. ÖSK är därmed utslaget ur Svenska Cupen.

I den tredje minuten slog ÖSK en snabb frispark på mittplan. Yasin fick bollen och tog sig in i straffområdet från höger. Han valde att gå på utsidan av försvararen och avlossade sen ett tungt skott mot första stolpen där målvakten dock täckte till hörna. Drygt fem minuter senare spelade sig ÖIS in i ÖSK:s straffområde. Allain räddade först avslutet från en fristående ÖIS-spelare, men Johansson fångade upp returen och satte den i öppet mål efter att ha skottfintat bort ÖSK-försvarare. 0-1.

ÖSK gick framåt i jakt på kvittering och skakade fram några hörnor på kort tid, som dock gästerna från Göteborg försvarade sig väl emot. Yasin fick ytterligare ett läge från höger ytterposition men den gången gick det hårda skottet en bra bit över.

I den 39:e minuten hittade Seger fram med bollen till Yasin genom ett fint instick. Istället för att skjuta valde ÖSK-yttern att spela bollen snett inåt bakåt. I ytan kring straffpunkten mötte Mpindi med vänster bredsida. Målvakten reagerade för sent och bollen smet in till 1-1. De svartvita fick energi av målet och fortsatte trycka på. Riktigt farligt blev det i slutsekunderna när DG slog en liknande boll som föregick kvitteringsmålet. Den här gången mötte Larsson med ett direktskott som dock räddades av målvakten Wallinder. Strax därefter blåste domaren av den första halvleken.

I den 49:e minuten fick ÖIS frispark från höger. Vid första stolpen dök Brorsson upp och skallade in bollen i mål. Släkten är värst och 1-2. Gästerna följde upp med att skapa fler lägen, men de gångerna stod Allain ivägen. ÖSK hade sen en bra period med två chanser på kort tid. Seger slog först en boll mot djupledslöpande Hamad, men målvakten kom ut snabbt och fick avslutet rakt på sig. Mpindi hade sen ett lurigt skott strax utanför bortre stolpen. Några minuter senare tryckte DG iväg ett hårt skott mot första krysset som målvakten räddade till hörna. Nästa på tur i den svartvita chanskavalkaden var Yasin, två gånger om. Först drog Bergmark upp ett anfall som avslutades med att Yasin bröt in från högerkanten och avslutade utanför den bortre stolpen. Nästa skott träffade mål men målvakten stod i vägen.

Trycket mot ÖIS-målet tilltog sista tio minuterna men varken Mpindi, Yasin, Larsson eller Ali lyckades överlista målvakten. Närmast var den sistnämnde som dunkade bollen i ribban från nära håll. Istället stack ÖIS upp och avgjorde matchen när inhopparen Browning Lagerfeldt placerade ett curlat skott i krysset. Matchen slutade 1-3 vilket innebär att ÖSK får avsluta cupspelet med en betydelselös match borta mot AIK måndagen den 7 mars kl. 19.00.

Resultat: 1-3 (1-1)
Mål: Johansson (9’), Mpindi (39’), Brorsson (49’), Browning Lagerfeldt (90+3’)
Varningar: Dahlqvist, Azulay
Hörnor: 14-2
Byten ÖSK: Seger ut - Barsoum in (65’), Björndahl ut - Milleskog in (77’). Mpindi ut - Shlimon in (84’)
Byten Örgryte IS: H.Dahlqvist ut - I.Dahlqvist in (40’), Johansson ut - Ahl Holmström in (65’), Ackermann ut - Browning Lagerfeldt (65’), Rashkaj ut - Nohlgren in (65’), Zeljkovic ut - Gustafson in (79’)
Domare: Mohammed Al Hakim, Niklas Alfredsson (ass.), Danha Bachiri (ass.), Ahmed Abid (fjärde).