Gustav Leijon skriver nytt avtal med ÖSK Fotboll

Foto: Bildbyrån / Christian Örnberg

Målvakten Gustav Leijon kom till ÖSK:s akademi som 16-åring från Motala AIF. Under säsongen 2020 utsågs han till årets målvakt i P19-Allsvenskan och året därpå tog han klivet upp till ÖSK:s herrlag. Nu har Gustav skrivit på ett nytt avtal med ÖSK som sträcker sig över säsongen 2023.

– Gustav har gjort resan från vår akademi upp i vår herrtrupp. Han kommer få en större roll än han hade förra året och det känns bra att kunna förlänga hans avtal. Vi tror att han i vår miljö kan fortsätta sin utveckling och det ska bli spännande att följa Gustav framöver, säger Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK Fotboll

Gustav Leijon flyttade från Motala AIF som 16-åring för att börja spela i ÖSK:s akademi. Under sitt sista år i P19, spelade Gustav en viktig roll i att laget tog sig hela vägen till SM-final innan säsongen avbröts på grund av pandemin. Samma år utsågs Gustav till årets bästa målvakt i P19-Allsvenskan av Unicoach.

Under säsongen 2021 lånades Gustav ut till Linköpings City genom ett föreningsutvecklande samarbete, vilket gjorde att han kunde representera båda föreningarna. Samma år satt Gustav även på bänken i flera allsvenska matcher. Nu har målvakten skrivit på ett nytt avtal med ÖSK och ser fram emot en fortsättning i klubben.

– Det känns underbart att förlänga mitt kontrakt och fortsätta i denna fantastiska klubb. Jag vill vara med på denna resa tillbaka till allsvenskan och känner ett stort förtroende av hela klubben, säger Gustav Leijon.

Kom ihåg att med vårt nya årskort i din hand går du in på både damernas och herrarnas hemmamatcher säsongen 2022. Köp ditt årskort här. Öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908