Rickard Torstensson blir akademichef i ÖSK Fotboll

ÖSK Fotbolls akademiverksamhet är sedan länge en mycket viktig del i arbetet med att utbilda unga spelare. Nu tar klubben ett stort steg i den fortsatta utvecklingen av akademin genom att anställa Rickard Torstensson som akademichef. Rickard, som varit aktiv inom ÖSK:s akademi i över tio år, tillträder sin nya tjänst omgående.

Inför 2022 års säsong gör ÖSK vissa förändringar på ledningsnivå i Akademiverksamheten. Akademitränaren Rickard Torstensson, som länge varit ansvarig för ÖSK:s P19-lag, blir från och med 2022 anställd på heltid som akademichef. Rickard kommer fortfarande att vara huvudansvarig för P19-laget samtidigt som han också kommer att få ett stort ansvar i akademiledningen.

– Det känns som ett viktigt steg att heltidsanställa Rickard i en ledande Akademiroll. Han har en lång och gedigen bakgrund i ÖSK och har i många år varit en tongivande tränare i klubbens spelarutveckling. Vi har ett stort förtroende för hans kompetens och räknar med att hans utökade ansvar kommer att ha stor betydelse i en utökad satsning på akademin, säger Fotbollschefen Axel Kjäll.

Björn Cervin och Fredrik Holmqvist ingår sedan tidigare i Akademiledningen, där Axel Kjäll som klubbens Fotbollschef är högste ansvarig för verksamheten. Klubbens målsättning är att effektivisera och höja kvaliteten på verksamheten ytterligare.

– Det har aldrig varit viktigare att utveckla och få fram egna talanger än nu – det är en mycket betydelsefull del i klubbens kärnverksamhet och våra mål och förväntningar på akademiverksamheten är mycket höga, fortsätter Axel Kjäll.

Rickard Torstensson ser fram emot att börja arbeta i sin nya roll.

– Jag är väldigt nöjd med att kunna jobba fotboll på heltid i en sådan här roll. Det ska bli väldigt inspirerande att få en större roll i att vara med att utveckla ÖSK:s akademi framåt. Vi har redan en väldigt bra grund att stå på och vi har alla möjligheter att förbättra både områden där vi behöver bli starkare och saker som vi redan gör bra. Spelarutbildningen i vår verksamhet är en viktig del och det känns jätteroligt att få vara med och leda den framåt, säger Rickard Torstensson.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908