Ahmed Yasin skriver nytt avtal med ÖSK Fotboll

Foto: MSUN / Mikael Sundberg

Örebrosonen Ahmed Yasin skrev i somras på för ÖSK och återvände därmed till klubben efter sex år. Ahmed drogs då med en skada och spenderade sin första tid tillbaka i Örebro med att rehabilitera sitt knä. I november var han tillbaka på planen och gjorde direkt avtryck med två mål på tre matcher. Nu har Ahmed skrivit på ett nytt avtal med ÖSK som sträcker sig över säsongen 2022.

Inför säsongen 2022 har ÖSK:s herrlag en tydlig målsättning om att direkt ta sig tillbaka till Allsvenskan. Nu förstärker man truppen genom att förlänga avtalet med den 30-årige mittfältaren Ahmed Yasin. ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll tror och hoppas att Ahmed Yasin kommer bli en viktig spelare under den kommande säsongen.

– Att förlänga avtalet med Ahmed och ha med honom på vår resa med mål att ta oss tillbaka till allsvenskan känns fantastiskt bra. Ahmed har ett stort hjärta för klubben och staden, vilket han visar med denna förlängning. Efter en tuff skadeperiod under förra året kom han tillbaka i slutet på säsongen och gjorde skillnad direkt. Vi tror att Ahmed med sin energi, intensitet och kvalitéer med bollen kommer kunna bidra mycket både på och utanför planen, säger Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Ahmed Yasin kom till ÖSK 2011 från moderklubben BK Forward. Under sin första sejour på Behrn Arena noterades Ahmed för över 100 matcher mellan 2011 och 2015. Därefter gick flytten till danska Aarhus GF. Utöver sin tid i Danmark har Ahmed även samlat på sig erfarenhet från spel utomlands i Muathier SC och Al-Khor SC i Qatar samt turkiska Denizlispor. På svensk mark har Ahmed även spelat för AIK och BK Häcken.

Under sommaren återvände Ahmed till sin hemstad och skrev på ett korttidsavtal med ÖSK för att rehabilitera en knäskada som han ådragit sig under sin tid i Turkiet. I november var Ahmed tillbaka i en ÖSK-matchtrupp för första gången på över sex år och under de tre sista matcherna på säsongen noterades han för två mål. Nu ser Ahmed Yasin fram emot att fortsätta i ÖSK.

– Det känns otroligt bra att förlänga med ÖSK och få göra den här resan med klubben som betyder så mycket för mig. Vi ska tillbaka och behöver alla örebroare som brinner för klubben med på den här resan, säger Ahmed Yasin.

Kom ihåg att med vårt nya årskort i din hand går du in på både damernas och herrarnas hemmamatcher säsongen 2022. Köp ditt årskort här. Öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908