Inför bortamatchen mot Umeå IK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I denna tredje omgång av Elitettan reser ÖSK till Umeå för att studsa tillbaka i vinnarspåret. Lördag 13:00 börjar matchen mot Umeå IK och här är förutsättningarna.

truppen:

1. Agnes Lundberg Vesterlund
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
11. Cornelia Karlsson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
21. Olivia Stråle
23. Jonna Dahlberg
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till morgondagens match är:
Klara Spångberg (skadad)
Clara Heiche (skadad)
Ida Henriksson (skadad)
Sofia Westerlund (skadad)
Emelie Alfredsson (lättare skadekänning)
Ella Gunnarsson (lättare skadekänning)

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Känslan inför matchen är bra och jag känner att vi är redo att studsa tillbaka efter förlusten i Alingsås. Laget är samlat och taggat på att åka till Umeå och göra en bra prestation. Vi har pratat mycket om att våga ta beslut, vara lite mer fria och släppa ner axlarna litegrann. Vi är ett bra lag och det måste vi också våga tro på under matcherna. Sedan har vi även pratat om att gardera oss lite mer mot bolltapp och i vilka ytor vi inte vill ha bolltapp för att kunna hantera Umeås kontringar. Annars kommer det handla mycket om att jobba hårt i 90+ minuter och hantera den långa resan.

Umeå IK

Den klassiska klubben som förra året slutade på en sjätte plats i Elitettan har inlett denna säsongen bra. Först vann man premiären borta mot topp tippade Malmö FF framför en storpublik på Eleda Stadion med 0-4. Sedan i andra omgången blev det ytterligare en vinst när man spelade hemma mot Sunnanå SK, där slutresultatet blev ett jämnare 1-0.

Tillsammans med de andra fullpoängarna Alingsås FF, IK Uppsala Fotboll och Bollstanäs SK befinner man sig i toppen av Elitettan och det är återigen en tuff bortamatch som väntar ÖSK.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher samt morgondagens premiär både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908