Dennis Gabrielsson ny huvudtränare för damlaget

Vi hälsar Dennis Gabrielsson varmt välkommen till ÖSK Fotboll. Den 33-årige tränaren ansluter till damernas ledarstab som ny huvudtränare inför säsongen 2022.

– Sedan ÖSK Fotboll för ett par år sedan beslutade om att göra en satsning på damverksamhet så har vi haft två viktiga år. Vi har implementerat verksamheten fullt ut, tagit flera steg, och redan i år var vi med och tävlade om en plats i Elitettan. Målsättningen framåt är tydlig, vi vill upp i seriesystemet och bli en del av elitfotbollen på damsidan, säger Simon Åström, vd i ÖSK Fotboll.

Dennis Gabrielsson kommer från Gotland där han har en bakgrund som assisterande tränare i FC Gutes U17 och A-lag samt varit anställd av Gotlands Fotbollförbund som spelarutbildare och ansvarig för distriktslagen. Inför 2018 rekryterades Gabrielsson av Djurgårdens IF där han jobbat fram till idag. Han kommer närmast från rollen som huvudtränare för Djurgårdens FA19, en roll han haft de senaste två åren. Under den perioden har han dessutom varit ansvarig för spelarutvecklingen i flickakademin i åldrarna 10-19, samt varit flickakademins koordinator för skolsamarbeten.

– Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess och Dennis kommer in i ett viktigt läge. Han har en bred erfarenhet av elitfotboll och har i sina roller haft ett stort fokus på att jobba med spelarutveckling. Han har en bevisat stark förmåga att utveckla unga spelare och dessutom har han en modern syn på träning och upplägg vilket vi ser som klara styrkor hos Dennis. Styrkor som är viktiga för att ta stegen mot elitfotbollen, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Dennis Gabrielsson är glad att vara på plats i ÖSK och ser fram emot den resa klubben vill göra med verksamheten.

– Det känns kul att vara här. Det är spännande att man väljer att satsa på sin damverksamhet och vill spela elitfotboll på damsidan också. Det finns bra saker att bygga på från föregående säsong och det är en proffsig klubb som har varit med i elitfotbollen länge. Det finns goda förutsättningar att göra någonting bra här, säger Dennis Gabrielsson.

I samband med att Gabrielsson kliver på uppdraget som huvudtränare för ÖSK:s damlag lämnar nuvarande tränaren George Papachristou sin roll. Vi tackar honom för den här tiden och önskar lycka till framöver.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908