Ineffektivt ÖSK förlorade i Norrköping

I den 19:e omgången av Allsvenskan ställdes ÖSK under söndagen mot IFK Norrköping på bortaplan. ÖSK inledde matchen starkt men det var IFK som tog ledningen genom ett olyckligt självmål av Hjertstrand. Efter några missade kvitteringschanser i andra halvlek gjorde Adegbenro 2-0 och i slutet utökade Castegren till 3-0. IFK-backens mål blev matchens sista och ÖSK kunde inkassera ytterligare en tung förlust.

Ett ÖSK i stort behov av poäng reste under söndagen till Östergötland för prestigemöte mot IFK Norrköping. Med Moro avstängd klev Almebäck in i mittlåset. Walker var även han tillbaka i den svartvita elvan på bekostnad av Seger och Krasniqi fick chansen mellan stolparna.

Matchens första målchans skakade IFK fram i den sjätte minuten. Adegbenro slet sig loss på vänsterkanten och i andravågen efter inlägget lyftes bollen mot bortre ytan där Khazeni mötte med huvudet. Nicken gick förbi en framrusande Nyman och studsade en bit utanför den bortre stolpen. I den 9:e minuten var istället ÖSK nära att ta ledningen. Besara sköt ur snäv vinkel. Bollen gick i stolpen, studsade på Jansson och var på var på väg in i målet men IFK-målvakten hann lägga vantarna på den på mållinjen. Två minuter senare fick Walker bollen i ytan mellan backlinje och mittfält. Han avancerade framåt, la bollen tillrätta och sköt ett lustigt studsande skott som Jansson parerade till hörna.

ÖSK stod upp bra i matchinledningen och var egentligen bara hotade av IFK:s omställningar när hemmalaget vann bollen med många svartklädda spelare på offensiv planhalva. I den 19:e minuten lyckades Walker vinna bollen med en utmärkt glidtackling nere vid hörnflaggan. Med den patenterade högerfoten hittade han Fridays huvud i boxen. Nigerianens nick var bra men Jansson reflexräddade till hörna. I den 27:e tryckte Wahlqvist iväg på högerkanten. IFK-spelarens inlägg var på väg mot Adegbenro men Hjertstrand hann först. Tyvärr var ÖSK-backens rensning missriktad och gick in i eget mål. 1-0 till IFK.

I den sista ordinarie minuten av första halvlek var IFK nära att utöka. Hemmalaget ställde om blixtsnabbt vilket ledde fram till ett friläge för Khazeni, men mittfältaren fick inte riktigt ordning på bollen och sköt utanför. Hemmaledning med uddamålet i paus.

Gazimba genomförde ett byte i paus, då han plockade av den varnade Mårtensson och ersatte honom med Gerzic. Tio minuter efter paus tog sig den inbytte ÖSK-kaptenen in i boxen från höger och spelade bollen till Wright som fick gott om tid på sig men avslutade på försvarande IFK-spelares ben. Den efterföljande hörnan nickskarvades av Hjertstrand till en fristående Friday som från nära håll sköt bollen högt över. Två jättelägen för ÖSK men kvaliteten i sista momentet saknades.

I den 60:e minuten fick IFK frispark på offensiv planhalva. Bollen lyftes mot ytan utanför straffområdet. Adegbenro tog emot, vände upp och skickade kliniskt in bollen bakom Krasniqi till 2-0. Strax därefter gjorde ÖSK-målvakten en dubbelräddning när IFK kom flygande i en ny kontring. I den 70:e minuten fick ÖSK äntligen in bollen bakom Jansson. En hörna från vänster nickskarvades av Hjertstrand in i mål, men Mehmeti stod i offsideposition framför Jansson och målet vinkades av.

Med tio minuter kvar satte Wright inhopparen Mehmeti i fint läge centralt. Agon skickade iväg ett hårt skott på väg mot krysset men Jansson sträckte ut och räddade till hörna. Några minuter senare var det Collanders tur att skjuta men hans tunga markskott gick utanför. I den 86:e minuten fick IFK en hörna från höger. Bollen slogs med fart mot bortre ytan där Castegren klev upp ohotat och skallade in 3-0 vilket blev slutresultatet.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas på onsdag 22 september hemma mot Östersunds FK. Matchen börjar kl. 19.00.

Resultat: 3-0 (1-0)
Mål: Självmål (27’), Adegbenro (60’), Castegren (86’)
Varningar: Mårtensson, Hamad, Castegren
Hörnor: 6 - 10
Byten ÖSK: Mårtensson ut - Gerzic in (46’), Walker ut - Mehmeti in (68’), Hamad ut - Seger in (78’’), Almebäck ut - Ali in (83’), Collander ut - Luan in (84’).
Byten IFK Norrköping: Nyman ut - Björk in (22’), Khazeni ut - Skulason in (61’), Adegbenro ut - Sema in (89’), Agardius ut - Rask in (90’),
Domare: Granit Maqedonci, Fredrik Klyver (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Jasmin Svraka (fjärde)