Mållöst derby på Allévallen

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

I dagens match mellan IFK Hallsberg och ÖSK var det hemmalaget som inledde starkast. Hela den första halvleken fortsatte med spelövertag för Hallsberg och Rebecka Ayranci-Dahlberg fick göra flera fina räddningar. Men trots Hallsbergs fina första 45 minuter var det mållöst i paus. I paus gjorde ÖSK justeringar som sedan gav effekt i den andra halvleken. Med ett effektivare presspel och flertalet fina passningskombinationer skapade ÖSK fler chanser men lyckades inte göra mål. Matchen slutade 0-0 och lagen fick med sig varsin poäng.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är en match som vi börjar ganska stressat. Hallsberg hade övertaget i den första halvleken och Rebecka i målet hade en fantastisk dag. Hon är matchens lirare för mig. Så till andra halvlek försöker vi ändra på lite saker och kommer ut med ny energi, lyfter vår press och med en ny formation. Så de första 20 minuterna i andra ser vi ganska bra ut. Men det blir en krigarmatch som handlar om dueller och vem som vill mest. I slutändan, sett till matchbilden, kan vi nog vara nöjda med en poäng. Det är bara lite surt att vi har chanser i sista minuten där vi hade kunnat avgöra.

– Det vi kan ta med oss från idag är energin, viljan och tron på att vi är det bättre laget som vi kommer in med i starten av den andra halvleken. Det är en derbymatch. Då spelar det ingen roll var i tabellen vi eller Hallsberg ligger. Men att vi visar mer vilja och tro i andra är starkt av oss.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0)
Byten ÖSK: Amanda Nordenby ut - Alicia Wood in (70'), Maja Fredriksson ut - Antonia Jalkinger in (70'), Hanna Göthberg ut - Lea Ahl in (70'), Andersson ut - Gerdtsson in (81').

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Amanda Nordenby - Elin Sjösten - Hanna Göthberg
Olivia Puhls - Agnes Andersson - Elsa Pelgander - Anna Meijer (K) - Maja Fredriksson
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

Nästa match för ÖSK spelas lördag 11 september. Då väntar IK Gauthiod på bortaplan.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908