Sent mål fällde ÖSK i Varberg

I den femtonde omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under måndagskvällen Varbergs BoIS på bortaplan. Matchen var mållös i paus efter 45 händelsefattiga minuter. Den andra halvleken rymde fler målchanser men såg också ut att bli mållös. Då klev Varbergs inhoppare Robin Simovic fram och nickade in 1-0 i slutminuterna. Målet blev matchens enda och en tung ÖSK-förlust var ett faktum.

Under måndagen väntade en tuff bortamatch för ÖSK mot det enda laget de svartvita ännu inte mött i Allsvenskan 2021. Motståndare var Varbergs BoIS, som innan matchen var placerat två poäng före ÖSK i tabellen. Trion Allain, Hümmet och debuterande Moro var nya spelare i Gazimbas ÖSK-elva jämfört med föregående match.

Hemmalagets vänsterspringare De Brito inledde matchen piggt och hade matchens första skott på mål efter drygt fem minuter men Allain var välplacerade och räddade relativt enkelt. ÖSK:s anfallsspel byggde initialt huvudsakligen på långa bollar mot djupledslöpande Collander, som Varbergs resliga backlinje kunde städa undan utan större bekymmer.

ÖSK-chanserna dröjde till mitten av halvleken. I den 25:e minuten slog Besara ett hårt inlägg från höger mot Collander som snokat upp en yta mellan Varbergs mittbackar. Dennis nickade, men bollen gick en bit utanför Lukics vänstra stolpe. Tre minuter senare stod Ali för en fin aktion på samma kant när han vann en duell och plockade bollen på bröstet, avancerade vidare framåt och tryckte iväg ett hårt skott som tyvärr också passerade på fel sida stolpen.

Med fem-tio minuter kvar etablerade ÖSK visst tryck på Varbergs planhalva, men kvaliteten saknades i slutmomentet för att skaka fram några heta lägen. 0-0 i paus.

Även den andra halvleken inleddes med mer kamp än skönspel. Första avslutet på mål från ÖSK kom genom en strumprullare av kapten Gerzic efter tio minuter, som Lukic skopade upp utan besvär. I den 60:e minuten slarvade Varberg på egen planhalva. Ali var kvick i tanke och fot, snodde åt sig bollen och avancerade framåt. Vid straffområdeslinjen sköt han ett lågt skott som Lukic parerade. Minuten efter ställde Varberg om och Matthews bröt in från vänsterkanten och gick på avslut. Allain var dock välplacerad och kunde hålla skottet trots en lurig touch på ÖSK-försvarare.

Lagen gjorde flera byten och en av Varbergs inhoppare, Karlsson Adjei, fick tidigt en chans att spräcka nollan men Allain räddade anfallarens närskott. En av de andra, Simovic, vände sen runt utanför straffområdet och sköt ett markskott som Allain kunde se gå utanför målramen. Nästa i raden inhoppare att komma till avslut var ÖSK:s Larsson men Jakes skott touchade en av många Varbergsfötter och rullade ut till hörna. I den 74:e minuten fick Larsson en ny chans, kanske matchens bästa. Mehmeti fångade upp bollen vid kortlinjen och slog bollen snett inåt bakåt. I ytan kring straffpunkten mötte Larsson med ett tillslag men skottet gick på nytt på ett utsträckt ben och ut till ny hörna.

Ju närmare matchklockan tickade mot 90 minuter desto mer tryck fick Varberg mot ÖSK:s straffområde. I den 90:e minuten slogs en lång inläggsfrispark in i boxen. I röran av spelare fick Simovic huvudet på bollen. Nicken seglade i en båge över Allain och in i mål till 1-0 för Varberg. ÖSK förmådde inte skaka fram någon kvitteringschans, vilket innebar en tung uddamålsförlust.

Nästa allsvenska match för ÖSK spelas på söndag den 22 augusti kl. 17.30. Då kommer IK Sirius till Behrn Arena.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Simovic (89’)
Varningar: Zackrisson, Hümmet, Gerzic, Winbo, Mensah, Matthews
Hörnor: 3-5
Byten Varbergs BoIS: Zackrisson ut - Winbo in (46’), Tranberg ut - Alfonsi in (63’), Moon ut - Karlsson Adjei in (63’), Kunst ut - Simovic in (63’), Mensah ut - Liljenbäck in (83’)
Byten ÖSK: Seger ut - Larsson in (64’), Hümmet ut - Mehmeti in (64’), Ali ut - Björnquist in (75’), Besara ut - Broberg in (75’), Collander ut - Wright in (85’)
Domare: Mohammed Al-Hakim, Fredrik Klyver (ass.), Peter Allheim (ass.) och Philip Lindh (fjärde)