Brev från ordföranden

Brev från ÖSK Fotbolls ordförande Carl Pauly om första halvan av 2021, det driv som finns i klubben och att äntligen få ta emot publik på Behrn Arena.

ÖSK-vänner!

Vi går in i ett halvårsskifte där Allsvenskan snart ska dra igång efter sitt uppehåll och där Division 1 Dam har en match kvar innan det är dags för deras sommaruppehåll.

På herrsidan är vi åtta matcher in i den Allsvenska säsongen och inledningen har varit långt ifrån det vi alla hoppats på. Ingen av oss i ÖSK:s organisation, varken styrelse, ledare eller spelare, är nöjda med hur det sett ut så här långt. Under uppehållet har vi förstärkt vårt sportsliga team där Axel fått ett övergripande ansvar, Vitor har rekryterats som ny huvudtränare och Paul som ny assisterande tränare Vi har genomfört förändringar och är fyllda av energi för att visa att vår konkurrenskraft är betydligt starkare än vi visat under året.

Varje dag präglas av ett passionerat arbete för att utveckla vårt spel, skruva i detaljer och hitta lösningar på delar som behöver utvecklas. Vi har en stark spelartrupp med massvis av erfarenhet, högkvalitativa spelare och unga talanger med massor av energi. Samtidigt tittar vi framåt för att utveckla och tillföra kompetens till vår trupp, allt för att skapa förutsättningar för laget att lyfta i tabellen, både kortsiktig och inför 2022. Vi har säkerställt finansiering för att rekrytera spelare utifrån de behov som finns.

Våra damer har spelat fyra matcher i division 1 och leder serien övertygande efter fyra raka segrar. Vi har så här långt visat att vi har potential att vara med i toppen av serien ända in i slutet, allt för att kriga sig till den kvalplats uppåt som seriesegern innebär. När laget gjorde sin seriepremiär på Grenadjärvallen i början av juni möttes laget av en stor skara supportrar som med fanor och sång visade vad det innebär att vara en del av ÖSK. George har tillsammans med spelare och ledare visat vad effekten av en stark grupp kan innebära och hösten kan bli riktigt rolig för oss.

Hela ÖSK:s organisation har ett driv för att förverkliga de drömmar vi tillsammans burit sedan klubben bildades 1908, men som ännu inte förverkligats. Vi vill ta oss till toppen, vinna de där titlarna vi aldrig nått, bli en självklar toppklubb. Med detta för ögonen agerar vi. Ibland genom snabba beslut. Ibland genom långsiktiga strategier. Varje dag i ÖSK präglas, både i med- och motgång, av att hela tiden utveckla verksamheten, och fatta beslut och göra de förändringar som krävs för att hela tiden bli bättre.

Ur ett styrelseperspektiv så ligger vår långsiktiga plan fast. Vårt mål är att utveckla föreningen både sportsligt och ekonomiskt. Att varje dag göra det lilla extra för att vi skall ta de där viktiga stegen framåt. Att fokusera och balansera insatserna och aktiviteterna inom ekonomisk utveckling och sportsligt resultat är en spännande och utmanade uppgift för styrelsen. Vi vill vara tydliga med vad vi vill. Vi ska ha en bredd i verksamheten där vår dam- och akademiverksamhet hela tiden tar steg framåt. Vi ska på herrsidan fortsätta ha ett fokus att utveckla unga talanger, både för att få ett framgångsrikt A-lag och för att öka vår förmåga att sälja spelare och därmed kunna bli ännu bättre. Talangutvecklingen är central. Våra unga spelare ska kopplas ihop med såväl erfarenhet som spets. Spelarutvecklingen kräver tålamod och uthållighet. Vi fokuserar på att utveckla vårt samarbete med våra partners samt bygger och fördjupar relationer med nya investerarare som är villiga att engagera sig ekonomiskt i vår resa mot toppen. Utveckling av arena, hur vi skall kunna erbjuda en så komplett upplevelse som möjligt för våra supportrar, hur ser den framtida arenaupplevelsen ut? Vårt fokus är framåt, med en förankring i frågor och aktiviteter som pågår just här och nu.

I såväl med- som motgång är stödet från er det allra viktigaste. Det tillför energi och bidrar till det självförtroende vi ska ha. När vi tar emot Hammarby söndagen den 18 juli så kommer vi att kunna erbjuda runt 3 000 av er ÖSK:are möjligheten att se matchen på plats, på riktigt, känna närheten, spänningen och energin. Förberedelserna för detta är i full gång med förhoppning på att kunna öppna upp för ännu fler, vi behöver er!

Stolthet! Hjärta! Passion!

Tillsammans är vi allt. Tack för ditt stöd!

Carl Pauly, ordförande i ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908