Vinst mot Nora Bk och vidare i Myresjöhus cup

På Norvalla var det dags för ÖSK:s damlag att kliva in i Myresjöhus cup för att möta Nora BK i en kvartsfinal. Eftersom Nora spelar i division 4 och ÖSK i division 1 inleddes matchen med att hemmalaget fick slå tre straffar. Noras straffskyttar gjorde inga misstag och ÖSK fick börja i underläge 3-0. I den första halvleken hann ÖSK med att reducera två gånger och ställningen i paus var 3-2. I den andra halvleken kunde ÖSK först kvittera och sedan även ta ledningen. Till slut skrevs resultatet till 3-7 och ÖSK är nu vidare till semifinal där de möter antingen Garphyttans IF eller IFK Hallsberg.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En match som gav oss möjligheten att ge speltid till dem som ännu inte fått chansen i match. Nora började med tre straffmål. Sedan var matchbilden att vi anföll och spelade på deras planhalva. Vi gör två mål i första halvlek och skapar flera chanser. Andra halvlek såg ganska lik ut och det gav oss chansen att träna på en del saker i vårt offensiva spel och framför allt vårt agerande mot ett lågt försvar. Också några fasta situationer som vi jobbat med och vi lyckas med idag. Skönt med seger och nu laddar vi för ny match igen på torsdag.

Statistik
Resultat: 3-7 (3-2)
Målskyttar ÖSK: Filippa Sätterström Johansson (21'), Michaela Törnquist (30'), Anna Meijer (68', 90'), Antonia Jalkinger (71'), Matilda Wennberg (74'), Självmål (88')

Startelva ÖSK
Stina Mannfolk
Ebba Öhrlund - Amanda Nordenby - Emma Pettersson
Linnéa Gerdtsson - Filippa Sätterström Johansson - Michaela Törnquist - Matilda Wennberg (K) - Hester Stöckl
Antonia Jalkinger - Ebba Mannfolk

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908