Ulf Kristiansson lämnar ÖSK Fotboll

ÖSK:s assisterande tränare Ulf Kristiansson kommer att lämna klubben i samband med månadsskiftet för en roll som huvudtränare i Hammarby Talangfotbollsförening i division 1. Just nu pågår rekryteringen av en ny assisterande tränare till Vitor Gazimbas tränarstab.

Ulf Kristiansson anslöt till ÖSK inför årets säsong som en av de assisterande tränarna i herrlaget. Ulf har nu fått ett erbjudande av HTFF om att bli deras nya huvudtränare och har ställt sig positiv till att anta den tjänsten. Parterna har hittat ett upplägg som gör att även ÖSK är positiva till att släppa Ulf Kristiansson, där HTFF köper loss honom från sitt nuvarande kontrakt.

– Ulf har gjort ett bra jobb sedan han kom hit och vi har varit nöjda med hans insats. Nu har han fått ett erbjudande som han vill anta och vi har hittat en lösning med HTFF som vi känner oss nöjda med. Timingen för att genomföra en förändring i tränarstaben är också bra nu i samband med att Vitor har kommit in som ny huvudtränare. Vi får en möjlighet att rekrytera en assisterande tränare anpassat efter Vitors egenskaper, som kan komplettera honom på ett så bra sätt som möjligt för att bidra till den utveckling vi vill se i klubben, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Kristiansson kommer jobba kvar i klubben under juni månad. Processen för att rekrytera en ny assisterande tränare är pågående och ÖSK räknar med att kunna presentera den nya tränaren inom kort. Under sommaren kommer även Rickard Torstensson att ta ett större ansvar runt A-laget för att säkerställa att övergångsperioden blir så bra som möjligt. Rickard som är huvudtränare i klubbens P19-lag är redan nu med och jobbar runt A-laget ett par dagar i veckan.

– Det blir spännande att plocka in en ny assisterande tränare och därmed stärka vårt team ytterligare. Samtidigt känns det både bra och tryggt att Rickard kommer säkerställa att vi inte tappar några viktiga delar under tiden tills den nya tränaren är fullt inne i arbetet. Avslutningsvis vill jag också tacka Ulf för ett fint samarbete och önska ett stort lycka till i den nya rollen, säger Axel Kjäll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908