Vi presenterar Klubb Kerstin

Älskar du när ÖSK gör mål? Då ska du gå med i Klubb Kerstin – ÖSK:s nya målklubb. För varje mål som ÖSK:s damer gör i Division 1 Norra Götaland säsongen 2021 skänker du en valfri summa som oavkortat går till klubben. Namnet på målklubben är en hyllning till Kerstin Högberg och Eyravallen.

Eyravallen och Kerstin Högberg 1923-2002
Sommaren 1922 hade Örebro SK klubbfest. Signe, elitgymnast i klubben, och Nils, vänsterytter och målvakt i klubbens fotbollslag, var där och blev ett par. Året därpå fick de dottern Kerstin tillsammans. Man kan säga att hon föddes in i Örebro SK. Samma år som Kerstin kom till världen stod också klubbens egen idrottsplats färdig. Eyravallen blev en plats för fotboll, bandy, friidrott, tennis, curling, gymnastik, motorsport. En multiarena med andra ord.

Signe och Nils levde med klubben och Kerstin fostrades in i den. Kerstin fick redan 15 år gammal börja arbeta som nåtlerska på skofabriken Oscaria där hon i idrottsklubben flitigt ägnade sig åt fotboll, handboll och skridskoåkning. På fabriken träffade hon skomakaren Rune som skulle bli hennes man och tillsammans fick de två barn.

Tack vare Signe och Nils fick Kerstin och hennes bror Åke nära kontakter med flera av idrottarna i ÖSK under 1950- och 60-talen. Matcherna i bandy, handboll och fotboll såg de ofta på plats och klubbens insatser diskuterade flitigt när släkten var samlad. Naturligtvis led man med klubben. I framgång var allt bra och tvärtom.

Med tiden blev anrika Eyravallen gammal och sliten och träläktaren revs till slut 2002. Samma år avled Kerstin Högberg. Både gamla Vallen och Kerstin blev 79 år. Damernas målklubb kommer därför att namnges som en hyllning till Kerstin och Eyravallen.

Gå med i Klubb Kerstin här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908