ÖSK och kampanjen En annan mamma slår rekord

Foto: ÖSK Fotboll

ÖSK har under maj månad stöttat kampanjen En annan mamma Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Kvinnohuset Örebro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom en insamling och en tröjauktion. I dagarna lämnade ÖSK över en check på 40 000 kr till Kvinnohuset. Tillsammans med andra aktörer har ÖSK hjälpt En annan mamma att slå sitt tidigare rekord på 120 000 kr. Pengarna går oavkortat till Kvinnohuset i Örebro som hjälper kvinnor och barn som blir utsatta för mäns våld.

Att många kvinnor och barn blir utsatta för mäns hot och våld har vi alla kunnat ta del av i skrämmande nyhetsartiklar, och Örebro är inget undantag. Därför väljer ÖSK Fotboll varje år att stötta kampanjen En annan mamma och Kvinnohuset Örebro. Under maj månad har klubben samlat in pengar genom att supportrarna har swishat för att fylla Kevin Walkers armar med så många En annan mamma-armband som möjligt. Dessutom spelade ÖSK:s herrspelare med sina mammors namn tryckta på tröjorna under den allsvenska matchen mot Malmö FF. Dessa matchtröjor har sedan auktionerats ut för att samla in ännu mer pengar till kampanjen.

– Det är otroligt viktigt för oss inom ÖSK att vara med och stötta denna årliga kampanj och vi vill tacka alla supportrar och spelare som skänkt pengar. Responsen har varit otrolig och vi har blivit kontaktade av människor runt om i Sverige som vill hjälpa till även fast de inte bor i Örebro. Vi lyckades fylla Kevins båda armar med armband och tröjauktionen gick över förväntan. Bland annat såldes Johan Mårtenssons tröja för över 5000 kr. Tillsammans har vi tagit ställning mot mäns våld mot kvinnor och barn, säger Sandra Almqvist, marknad- och evenemangsansvarig ÖSK Fotboll.

Utöver de 40 000 kr som lämnades över så har ÖSK:s supportrar även swishat direkt till Kvinnohuset Örebro och tillsammans med alla andra aktiviteter runt kampanjen rapporterar nu En annan mamma att man kommer att slå sitt tidigare rekord på 120 000 kr. Exakt summa kommer att presenteras när alla pengar är räknade.

– Vi är otroligt överväldigade av det stöd som Örebroarna har visat oss. Det betyder otroligt mycket att så många människor vill hjälpa oss att fortsätta stötta kvinnor och barn som utsätts för mäns våld. Örebroarnas engagemang går rakt in i våra hjärtan. ÖSK:s aktiviteter för En annan mamma har inte bara skapat intresse i Örebro utan runt om i landet. De här pengarna kommer hjälpa oss att fortsätta vårt arbete i framtiden, säger Gabriella Altunkaynak, ordförande Kvinnohuset Örebro.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908