Vitor Gazimba ny huvudtränare i ÖSK Fotboll

Foto: Msun.se / Mikael Sundberg

ÖSK meddelade i förra veckan att Axel Kjäll får en ny roll som Fotbollschef och att klubben i samband med detta kommer presentera en ny huvudtränare till herrarnas A-lag. Nu står det klart att Vitor Gazimba blir ÖSK:s nya tränare. Portugisen, som under 2020 var assisterande tränare i klubben, tillträder rollen omgående.

Efter en gedigen rekryteringsprocess blir det Vitor Gazimba som får förtroendet att som ny huvudansvarig tränare leda ÖSK sedan klubben beslutat att stärka den sportsliga ledningen och meddelat att Axel Kjäll får ett övergripande ansvar för hela elitverksamheten. Avtalet med Gazimba är tecknat till och med säsongen 2023.

– Det här är ett viktigt steg i vår strategi att stärka den sportsliga ledningen för att ta kliv i riktning mot vår vision. Rekryteringen av Vitor är central för att öka klubbens konkurrenskraft i svensk elitfotboll, säger Carl Pauly, ordförande i ÖSK Fotboll.

Efter Universitetsstudier i idrottsvetenskap parallellt med tränaruppdrag i Portugal rekryterades Gazimba till norska Strömsgodset där han under fem år var ansvarig för akademiverksamhet och U21-lag. 2019 blev han huvudtränare för norska Kongsvinger innan han 2020 rekryterades till ÖSK som assisterande tränare. Nu återvänder han alltså till klubben som huvudansvarig tränare efter en noggrann rekryteringsprocess.

– Vi känner den skandinaviska tränarmarknaden väldigt väl. Vi har intervjuat ett flertal tränare och tagit detaljerade referenser. Vi har letat efter en tränare som bidrar med nya influenser, men som också har en gedigen kännedom om Allsvenskan. En utvecklingsorienterad och tydlig ledare som med handlingskraft och konkret matchcoachning driver laget mot resultat som är i linje med våra höga ambitioner. Vår slutsats är att Vitor står ut bland kandidaterna som den tränare som har kompetensen och egenskaperna för att realisera detta, säger ÖSK:s vd Simon Åström.

ÖSK:s Fotbollschef Axel Kjäll kommenterar rekryteringen:

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Vitor. Han är en progressiv tränare som är välutbildad i den portugisiska skolan med influenser och taktiska idéer som kommer påverka vårt lag på ett tydligt sätt. Han har en kort startsträcka i och med sin kännedom om klubben och spelarna och besitter dessutom ett starkt självförtroende i sitt ledarskap med en självklar resultatinriktning som är nödvändig för framgång. Hans idéer hade en stor del i den utveckling laget hade under förra hösten då vi tog flest poäng i Allsvenskan, säger Axel Kjäll, Fotbollschef i ÖSK Fotboll.

Vitor Gazimba kommer ta över ansvaret för laget den 7 juni när spelarna är tillbaka efter en kortare ledighet. I samband med det går Axel Kjäll in i sin nya roll som Fotbollschef.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908