ÖSK fortsätter bidra till kampanjen En annan mamma
under matchen mot Malmö FF

Att kvinnor och barn blir utsatta för mäns våld är fruktansvärt på alla sätt. Därför väljer ÖSK Fotboll varje år att stötta kampanjen En annan mamma och Kvinnohuset i Örebro. Idag när ÖSK tar sig an Malmö FF hemma på Behrn Arena kommer därför matchtröjorna att vara lite annorlunda. På ryggen kommer spelarna istället för sina egna namn ha sina mammors förnamn för att hylla alla mammor där ute.

Att många kvinnor och barn blir utsatta för mäns hot och våld har vi alla kunnat ta del av i skrämmande nyhetsartiklar, och Örebro är inget undantag. Därför vill ÖSK självklart, även i år, stötta kampanjen En annan mamma och Kvinnohuset i Örebro. I vanliga fall, när det inte råder pandemi, brukar ÖSK genomföra en insamling i samband med en match i anslutning till Mors dag. I år valde klubben i stället att genomföra en digital kampanj där supportrarna uppmanats att fylla Kevin Walkers armar med så många En annan mamma-armband som möjligt.

Inför kvällens match mot Malmö FF fortsätter klubben att stötta kampanjen genom att spelarna har sina mammors namn tryckta på matchtröjorna. Dessa tröjor kommer sedan att auktioneras ut där pengarna går oavkortat till kampanjen och Kvinnohuset.

– I år vill vi bidra till att väcka extra uppmärksamhet för denna viktiga fråga genom att spelarna har med sig och hyllar sina mammor under matchen mot Malmö FF i samma vecka som Mors dag infaller. Vi kan ju tyvärr inte ha någon stor publik under matchen, men vi hoppas och tror att tröjorna kommer att uppmärksammas under TV-sändningen. Vi kommer sedan att auktionera ut dessa unika matchtröjor och alla intäkter går oavkortat till Kvinnohuset i Örebro, säger Sandra Almqvist, marknad- och evenemangsansvarig ÖSK Fotboll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908