Förlust mot Norrköping

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström 

I den fjärde omgången av Allsvenskan tog ÖSK under söndagen emot IFK Norrköping hemma på Behrn Arena. På tilläggstid i första halvlek gav Adegbenro gästerna ledningen. En bit in i andra halvlek gjorde IFK två snabba mål genom Björk och Adegbenro. Slutdelen av matchen blev en avslagen tillställning. Matchen slutade 0-3.

Under söndagen ställdes ÖSK mot IFK Norrköping i fjärde omgången av Allsvenskan. Efter ett fint ÖSK-anfall i den tredje minuten ställde IFK om i en blixtrande kontring. Anfallaren Björk fick bollen i djupled och avancerade fri in i straffområdet men avslutet såg aningen stressat ut och Allain kunde rädda varefter försvarare rensade undan returen. I den tionde minuten fick IFK en hörna från höger. Allain räddade nickskarven men trycket fortsatte. I nästa spelmoment tog sig Haksabanovic in från högerkanten och avlossade ett skott mot bortre. Allain kastade sig och räddade men returen gick rakt ut till framstörtande Björk. Fransmannen kravlade sig snabbt upp och lyckades få en fingerspets på IFK-anfallarens avslut.

Matchinledningen präglades av ett bastant tryck mot Allains mål. Efter dryga kvarten lyckades ÖSK ta sig ur den värsta perioden och fick nödvändigt andrum. I den 22:a minuten tog sig de svartvita fram på högerkanten och bollen spelades snett inåt bakåt till Hümmet som sköt direkt. Jansson var dock välplacerad vid första stolpen och fick skottet rakt på sig. Fyra minuter senare drev Seger bollen framåt i ytan mellan IFK:s backlinje och mittfältet. I brist på vettiga passningsalternativ valde han att skjuta med högerfoten. Skottet gick med skruv utåt, bort från Jansson som kastade sig, men passerade tyvärr stolpen på fel sida sett med ÖSK-ögon.

I den 33:e minuten skickade Haksabanovic in ett hårt inlägg som Levi styrde vidare med huvudet. Allain nådde inte bollen, men kunde se den passera bortre stolpen på utsidan och därefter lägga upp för inspark. En minut före pausvilan satte ÖSK fart framåt i en flygande omställning. Collander satte bollen mot överlappande Björnquist som i sin tur sökte Hümmet snett inåt bakåt, men anfallarens skott blockerades och ÖSK tilldelades hörna. Gall skickade in bollen med fart mot en yta i straffområdet där Hjertstrand fick kliva upp oväntat ostörd. ÖSK-backens nick gick strax utanför bortre krysset. I den första tilläggsminuten fick IFK frispark på offensiv planhalva. Haksabanovic lyfte bollen mot ytan längst bort där Ishaq stod totalt omarkerad. Wingbacken nickade bollen vidare parallellt med mållinjen och i bollbanan kom Adegbenro som enkelt kunde stöta in 0-1. Ett blytungt mål för ÖSK-laget som i och med domarens signal strax därefter fick vandra in till pausvilan i underläge.

Manager Kjäll valde att genomföra ett byte i paus. Larsson ersatte Gall på vänsterkanten i ÖSK:s mittfältsuppställning. Efter en misslyckad hörna tidigt i andra halvlek ställde IFK om i en blixtsnabb kontring mot ett manfattigt ÖSK-försvar. Chansen såg ut att rinna ut i sanden men Haksabanovic samlade upp en dålig passning och prickade Björks panna centralt några meter framför målet. Anfallarens nick såg ut att gå i nät men Allain stod för en praktparad genom att kasta ut vänsterbenet och få undan bollen.

I den 63:e minuten kunde dock inte fransmannen stå emot. Bergmann Johansson skickade in ett hårt vänsterinlägg och framför målet stod Björk omarkerad. En touch på bollen senare låg den bakom Allain och det var 0-2. Två minuter var det dags igen. Adegbenro frispelades i straffområdet och lyfte bollen förbi Allain. 0-3.

Med dryga kvarten kvar var ÖSK nära ett reduceringsmål när Björndahl nickade ett Björnquist-inlägg, men Jansson läste bollbanan och räddade utan att släppa retur. Två minuter innan 90 avlossade Hümmet ett tungt distansskott som var nära att spräcka ÖSK:s offensiv målnolla men bollen gick utanför. IFK slog vakt om ledningen och spelade effektivt av de sista minuterna. Matchen slutade 0-3.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Rikard Norling. Rickard var glad över vinsten och konstaterade att det var lite flyt att få in ledningsmålet just strax innan paus, efter en lång rad av chanser. Han var också nöjd över att IFK höll nollan för första gången under serien. Axel Kjäll tyckte att ÖSK släppte till för mycket chanser bakåt och att IFK:s ledning efter första halvlek var rättvis. Han berömde målvakten Allain för att hålla ÖSK kvar i matchen, men konstaterade att matchen var förlorad när det andra och tredje målet kom.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 8 maj kl. 17.30. Då kommer Halmstads BK på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 0-3 (0-1)
Mål: Adegbenro (45+1’, 65’), Björk (63’)
Varningar: Collander, Gerzic
Hörnor: 5-6
Byten ÖSK: Gall ut - Larsson in (46’), Collander ut - Björndahl in (64’), Seger ut - Milleskog in (84’)
Byten IFK Norrköping: Adegbenro ut - Castegren in (74’), Levi ut - Telo in (80’), Wahlqvist ut - Kusu in (80’), X ut - Sema in (84’)
Domare: Adam Ladebäck, Marcus Lundgren Klitte (ass.), Christian Tennstedt (ass.) och Jasmin Svraka (fjärde)

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Daniel Björnquist - Michael Almebäck - Andreas Skovgaard - Benjamin Hjertstrand -
Dennis Collander - Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - David Seger
Deniz Hümmet - Romain Gall

Startelva IFK Norrköping
Oscar Jansson
Linus Wahlqvist - Marco Lund - Viktor Agardius
Abdulrazak Ishaq - Alexander Fransson - Isak Bergmann Johannesson - Jonathan Levi
Samuel Adegbenro - Carl Björk - Sead Haksabanovic

Text: Carl Rosén och Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908