ÖSK Fotboll skriver avtal med sina damspelare

ÖSK Fotboll fortsätter sitt arbete med damsatsningen. Som en del av detta ingår det att professionalisera verksamheten genom att skriva avtal med alla spelare. Under denna vecka har klubben haft nöjet att göra klart med flertalet av de spelare som formellt tillhörde ÖSK Söder under säsongen 2020.

Till säsongen 2021 kommer ÖSK Fotboll ha ett representationslag på både herr- och damsidan. Inför den kommande säsongen flyttar det nya damlaget, som tidigare representerat ÖSK Söder, in helt i ÖSK Fotbolls verksamhet. All formalia runt övertagandet är godkänt av SvFF och klubben ligger långt fram i planerna inför det kommande året när laget kommer att spela under namnet ÖSK Fotboll.

Som ett led i övergången till ÖSK Fotboll kommer ett avtal att skrivas med alla spelare, såväl gamla som nya. Detta är något som är nytt för spelarna och det är ett sätt för klubben att professionalisera verksamheten ytterligare. Att skriva avtal med spelarna är ett av flera steg i den resa som vi önskar och vill göra med representationslaget på damsidan.

Simon Åström, vd för ÖSK Fotboll säger så här om övertagandet av serieplatsen i div. 1 Norra Götaland, som tidigare godkänts från SvFF:
– Det senaste halvåret har präglats av förberedelser för att kunna sätta igång vår satsning med ett gediget ansvarstagande och fullaste professionalitet. Vi är väl förbereda och ser fram emot 2021 som blir det första året på en väldigt spännande resa. Vi har höga mål och ambitioner och det första året kommer handla mycket om att höja kvaliteten i alla led och att säkerställa att samgåendet blir så bra som vi hoppas.

– Vi ska bygga detta på ett långsiktigt hållbart sätt, vi vill utgå från den fina verksamhet som länge har bedrivits i ÖSK-familjen och satsa på de tjejer som finns där. Vi kommer inte göra någon kortsiktig boost utan vi vill växa över tid med all den kompetens som finns i och runt klubben, säger Simon Åström.

Truppbygget inför 2021 handlar inte bara om de spelare som var med under 2020. ÖSK Fotboll arbetar även kontinuerligt med att fylla på med nyförvärv och följer för tillfället flertalet spår. Under januari när träningarna drar igång kommer en del nya spelare finnas med för att prova vår miljö men vi kommer även presentera några nya spelare redan innan jul, vilket vi är väldigt glada över.

Följande spelare har tecknat avtal med ÖSK inför 2021:
Michaela Törnquist
Hester Stöckl
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Lova Händel
Stina Mannfolk
Moa Arlebo
Olivia Rudberg
Elin Sjösten
Isabelle Fredriksson
Sara Sandberg
Ebba Lundqvist
Emma Pettersson
Antonia Jalkinger
Agnes Andersson
Amanda Nordenby
Matilda Wennberg
Anna Meijer

Vi vill även passa på att önska all lycka till; Lisa Davidsson, Eila Wennerholm, Ebba Cabander, Lisa Aronsson och Anna Sandberg som alla valt att lämna klubben för spel i KIF Örebro F19.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908