Julklappar delades ut till Lekterapin och Stadsmissionen

Idag delade Axel Kjäll och Nordin Gerzic ut julklappar till barn som vårdas på Lekterapin på USÖ och Stadsmissionens projekt Matcentralen. Julklapparna har köpts in med pengar som skänkts av klubbens spelare, ledare, personal, supportrar samt vår samarbetspartner E.ON.

Under förmiddagen började ÖSK:s Axel Kjäll och Nordin Gerzic med att besöka Lekterapin på USÖ för att ge julklappar till barn som vårdas på avdelningen. På grund av rådande omständigheter kunde de tyvärr inte träffa barnen men fick ge julklapparna till avdelningens personal som kommer att dela ut dem. Med på plats var ÖSK:s samarbetspartner E.ON som tillsammans med klubbens spelare, ledare, personal och supportrar skänkt nästan 20 000kr till projektet.

– Vi på E.ON i Örebro är mycket glada att kunna hjälpa till med att skapa lite julstämning för barnen på sjukhuset. Det ligger helt i linje med E.ONs målsättning att vi ska bry oss och vara rädda om varandra, säger Björn Persson, regionchef E.ON Örebro.

Efter besöket på USÖ åkte Axel och Nordin vidare till Örebro Stadsmission där de lämnade över julklappar till deras projekt Matcentralen som hjälper familjer i Örebro med mat. Julklapparna från ÖSK innehåller presentkort till mataffärer i Örebro och kommer att delas ut nu inför jul.

– Detta är ett väldigt viktigt projekt för oss på ÖSK och en chans för oss att ge tillbaka till Örebroare som behöver hjälp. Både Lekterapin och Stadsmissionen gör ett fantastiskt jobb och behöver allt stöd de kan få. Att vi i år med hjälp av E.ON kunde samla ihop så mycket pengar är otroligt och vi kunde fylla flera säckar med julklappar, säger Sandra Almqvist, marknadsansvarig ÖSK Fotboll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908