Vinnare ÖSK-Galan 2020

Under måndagskvällen arrangerades årets upplaga av ÖSK-Galan som sändes live direkt från Conventum. Det blev en lyckad kväll där vi delade ut priser och sammanfattade säsongen 2020 tillsammans. Under prisutdelningen delades nio priser ut, här är alla vinnarna.

Årets målskytt
Nahir Besara tilldelades priset som Årets målskytt med sina 12 mål under säsongen 2020.

Årets genombrott
David Seger tog hem kategorin Årets genombrott som utsågs av Nerikes Allehanda. På plats för att dela ut priset var journalisterna Elena Lövholm och Fredrik Carlsson.

Årets akademispelare
Anton Ingves utsågs till vinnare utav en jury bestående av akademitränarna och Manager Axel Kjäll.

Årets supporter
Martin Eriksson

Årets Kuban
Oscar Jansson

Supportrarna hade röstat fram den spelare som de tycker bidragit lite extra under året och som de ville hylla under kvällen.

Årets lagkamrat
Martin Broberg

Alla spelare fick rösta på den lagkamrat som varit bäst utanför planen. Det var en jämn omröstning med flera nomineringar men spelarna hade sagt sitt och vinnaren blev Martin Broberg.

Årets mål
Nahir Besara (2-0 mot IK Sirius)

För att utse vinnaren hade vi en omröstning på sociala medier där supportrarna fick rösta på det mål de tycker var snyggast under 2020.

Med 48% av rösterna tog Nahir Besara hem Årets mål.

Årets damspelare
Matilda Wennberg

För första gången delade vi ut ett pris till Årets damspelare i ÖSK Fotboll. För att få fram en vinnare gjordes en omröstning bland spelarna och vinnaren blev Matilda Wennberg.

Årets herrspelare
Oscar Jansson

Priset gick till den spelaren som har utmärkt sig allra mest under året. Spelarnas och supportrarnas omröstning vägde lika tungt. Det har aldrig varit så jämnt mellan två spelare men efter att alla röster var räknade hade vi tillslut en vinnare. Oscar Jansson tog hem utmärkelsen som Årets ÖSK-spelare 2020.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog på ÖSK-Galan och till alla er som tittade där hemma.

Här kan du se hela ÖSK-Galan 2020 i efterhand. Öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908