Så gick det för ÖSK-spelarna på landslagsuppdrag

Foto: Mikael Sundberg / MSUN, Magnus Lejhall & Maxim Thore / Bildbyrån.

Under det allsvenska uppehållet har flera spelare från ÖSK:s herrlag varit iväg och representerat sina respektive landslag. Här är en sammanfattning av hur det gick för dem.

Simon Amin
Syrien, med ÖSK:s Simon Amin i truppen, har spelat två vänskapslandskamper under den senaste samlingen. Torsdagen den 12 november mötte man Uzbekistan på bortaplan. Matchen slutade med seger 0-1 för Syrien. I måndags spelade man även mot Jordanien på bortaplan. Syrien förlorade matchen med 1-0. Simon fick tyvärr ingen speltid i någon av matcherna.

Rasmus Karjalainen
Det finska landslaget inledde landslagssamlingen med en vänskapslandskamp mot de regerande världsmästarna Frankrike på bortaplan. I den finska startelvan fanns Rasmus Karjalainen som stod för en assist och bidrog till den imponernade finska segern med 2-0.

- Att spela på den största scenen och möta Frankrike på Stade de France är något som alla fotbollsspelare vill. Du kan inte möta ett bättre lag än världsmästarna. Så det var en ära att vara med i startelvan. Innan matchen hoppades vi så klart kunna få till ett bra resultat och det fick vi verkligen. Vi spelade väldigt bra och varje spelare gjorde en fin insats, säger Rasmus.

Se Rasmus assist och övriga höjdpunkter från Frankrike - Finland här.

Finland spelade även två avgörande matcher i UEFA Nations League där man tillhör grupp 4 i B-divisionen. I den första matchen besegrades Bulgarien med 1-2 och således levde hoppet om gruppseger och avancemang inför den sista gruppspelsmatchen mot Wales. Rasmus Karjalainen fick se segermatchen mot Bulgarien från bänken.

Finland lyckades dock inte slå Wales och blir därför kvar i B-divisionen av UEFA Nations League. Wales seger skrevs till 4-1 efter att Finlands Jere Uronen fått ett rött kort redan efter 12 minuter. Tyvärr fick Rasmus inte heller någon speltid i matchen mot Wales.

Albin Granlund
I Finlands trupp fanns även Albin Granlund. Albin har nyligen kommit tillbaka från en lättare skada men var nu återställd och tillgänglig för sitt landslag. Under denna samling fick han tyvärr ingen speltid.

Kevin Wright
Sierra Leone mötte Nigeria två gånger om i kvalspelet för att kvalificera sig för det afrikanska mästerskapet 2021. I den första matchen fick Kevin Wrights Sierre Leone en tuff start och låg under med 4-0 efter en dryg halvtimme. Därefter stod Sierra Leone efter en imponerande upphämtning och lyckades göra fyra mål för att kvittera matchen till 4-4 som blev slutresultatet. Kevin spelade hela matchen och stod för en gedigen insats och två fina assist.

Även den andra matchen mellan lagen slutade oavgjort. Varken Nigeria eller Sierra Leone lyckades näta och matchen slutade 0-0. Kevin spelade även hela den andra matchen och sammanfattar matcherna så här:

- Den första matchen blev väldigt dramatisk. De tog ledningen med 4-0 och blev lite bekväma. Då lyckades vi få in ett mål innan halvtid. I andra halvlek kom vi ut med tro på oss själva, anföll på ett bra sätt och tog vara på våra chanser. En bra prestation av laget som gav oss självförtroende inför returmötet. I den matchen var vi det bättre laget, men fick bara 0-0.

- Min egen insats var bra. Jag mötte en stark ytter som gillade att attackera så han gav mig en del att göra i defensiven. I anfallsspelet försökte jag följa med och leverera bra bollar in i boxen. Så jag tycker det var en stabil insats över två matcher från min sida, säger Kevin.

Se Kevins två assist och övriga höjdpunkter från den första matchen mellan Nigeria och Sierra Leone här.

Hussein Ali
ÖSK:s Hussein Ali blev för första gången kallad till det svenska U21-landslaget och matcherna mot Armenien och Italien. För att kunna ta plats i U21 behöver du vara född 1998 eller senare. Det är mycket glädjande och imponerande att Hussein, född 2002, lyckas ta en plats bland spelare där majoriteten är både tre och fyra år äldre än honom.

Det svenska U21-landslagets bortamatch mot Armenien var först flyttad och skulle spelas på Cypern på grund av de politiska oroligheterna i Armenien. Men matchen ställdes sedan in helt när det konstaterades att flera av spelarna i Armenien testat positivt för covid-19.

Det blev därför bara en match för Hussein och U21-landslaget. Där ställdes man mot Italien som inför matchen redan hade säkrat gruppsegern och sin plats i EM-slutspelet 2021 i Ungern & Slovenien. För Sveriges del krävdes en seger för att kunna ta andraplatsen och bli en av de fem bästa grupptvåor som också får plats i mästerskapet. Det visade sig bli en allt för stor utmaning för Sverige som förlorade med 4-1 och därmed missar EM. Hussein satt på bänken och fick tyvärr ingen speltid.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908