ÖSK Fotboll rekryterar koordinator för damverksamheten

ÖSK Fotboll tar in Niclas Collgård i den nya rollen som koordinator för damverksamheten. Tillsammans med huvudtränaren för damlaget kommer Collgård ansvara för den sportsliga utvecklingen. Han kommer även säkerställa att implementeringen av verksamheten i ÖSK Fotboll sker på önskat sätt.

Från och med 2021 så kommer ÖSK Fotboll fullt ut bedriva damverksamhet i enlighet med det beslut som årsmötet fattade i somras. Den damverksamhet som tidigare bedrivits hos ÖSK Söder flyttar fullt ut över till ÖSK Fotboll och siktet är inställt på att över tid ta A-laget från nuvarande Division 1 in i elitfotbollen. För att säkerställa att övergången sker på ett bra sätt och att den sportsliga utvecklingen går i enlighet med de mål som sätts upp har ÖSK rekryterat Niclas Collgård som ansvarig koordinator för damverksamheten.

Niclas har en lång och gedigen bakgrund inom dam- och flickfotbollen i Örebro. Han har bland annat under många år varit verksam som tränare i ÖSK Ungdom och har flera år som huvudtränare för ÖSK Söder, bland annat då laget 2014 vann sin division 1-serie och kvalade till Elitettan. Han har även varit anlitad av Fotbollsförbundet. Niclas erfarenhet kommer bli en tillgång för ÖSK på både kort och lång sikt.

Rollen som koordinator handlar dels om att säkerställa att implementeringen av verksamheten i ÖSK Fotboll sker på önskat sätt och dels om att ansvara för den sportsliga utvecklingen tillsammans med huvudtränaren för laget. Det handlar såväl om att optimera förutsättningar för tränarteam och spelare som att jobba med utvecklingsfrågor, rekrytering och mycket mer.

Niclas Collgård börjar sitt uppdrag omgående.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908