Förlust i Falkenberg

Allsvenskan var åter igång efter landslagsuppehållet och ÖSK reste till västkusten för möte med Falkenbergs FF på Falcon Alkoholfri Arena. Efter en mållös första halvlek hände allt under en 10 minutersperiod i andra halvlek. Englund gav Falkenberg ledningen innan Hümmet kvitterade. Dock blev det hemmalagets Johansson som spikade slutresultatet till 2-1 och ÖSK fick vända hemåt med noll poäng i bagaget.

Under lördagseftermiddagen var Allsvenskan äntligen tillbaka. Till dagens match kunde Axel Kjäll för första gången använda nyförvärvet Romain Gall från start medan Granlund och Wright som varit iväg med sina landslag inledde på bänken. Matchen fick en trevande start där det märktes att det var ett tag sen det var match. Falkenberg var det något bättre laget under de inledande 20 minuterna med några halvchanser. I 29:e minuten kom halvlekens två bästa målchanser. Gall bröt in från vänster och avlossade ett hårt högerskott och bollen smällde i ribbans överkant. I anfallet efter var det Chibuike som fick fritt skottläge i det andra straffområdet men hans avslut gick högt över. Några minuter senare var det återigen Gall som oroade hemmalaget, han kom först på en boll i straffområdet och försökte peta bollen förbi Noring men målvakten gjorde sig stor och kunde avvärja situationen. Farligare än så blev det inte under första halvlek och 0-0 på resultattavlan.

Andra halvlek bjöd inte på någon bättring i spelet under inledningskvarten. Falkenberg fortsatte att vara det något piggare laget. Det dröjde fram till matchminut 67 innan det skulle spraka till. Falkenberg kom i en snabb kontring och blev plötsligt tre mot en. Bollen spelades i sidled i straffområdet och Englund kunde skicka in 1-0 för hemmalaget. Målet tände matchen rejält och målchanserna duggade tätt under en period. I minut 69 fick ÖSK en frispark i vänsterläge. Besara lyfte in den och Hjertstrand skarvade ner bollen perfekt till Hümmet som enkelt kunde sätta dit kvitteringen från nära håll. Två minuter senare dundrade Besara ett skott i underkant ribban och det hade varit ett galet mål om marginalerna varit på rätt sida. Istället kom 2-1 Falkenberg fem minuter senare. En hörna från vänster nådde Johansson som hoppade högst och nickade in bollen tätt intill bortre stolpen. ÖSK första med några offensiva byten mot slutet men lyckades inte etablera något ordentligt kvitteringstryck och det blev förlust med 2-1.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 25:e oktober kl. 17.30 mot Helsingborgs IF på Olympia.

Resultat: 2-1 (0-0)
Mål: Englund (67’), Hümmet (69’), Johansson (74’)
Varningar: Mårtensson, Ali, Peter, Mathisen
Hörnor: 6-1
Byten ÖSK: Romain Gall ut – Rasmus Karjalainen in (65’), Benjamin Hjertstrand ut – Kevin Wright in (78’), David Seger ut – Agon Mehmeti in (78’)
Byten Falkenbergs FF: Karl Söderström ut – Mahmut Özen in (78’), Nsima Peter ut – Tobias Karlsson in (90+1’), John Chibuike ut – Anton Wede in (90+3’)
Domare: Andreas Ekberg, Mehmet Culum (ass.), Stefan Hallberg (ass.) och Antti Kanerva (fjärde)