Rasmus Karjalainen klar för ÖSK Fotboll

Foto: Bildbyrån / Imago Sportfoto

På transferfönstrets sista timmar slutförde ÖSK Fotboll en affär som innebär att Rasmus Karjalainen tas in på lån från holländska Fortuna Sittard. Låneavtalet sträcker sig fram till 30 juni 2021. Den 24-åriga anfallaren har spelat nio landskamper för Finlands landslag, varav tre av dessa var i EM-kvalet 2020.

- Jag har haft ögonen på Rasmus under en tid, sedan han slog igenom i finska ligan. Han har funnits med på listan av tänkbara värvningar under ett par år, så det känns riktigt bra att han är här. Han har samlat på sig erfarenhet av europeisk klubblagsfotboll det senaste året och utvecklats till en landslagsspelare i ett starkt finländsk landslag där han bevisat sig på högsta europanivå. En målfarlig forward som är duktig i djupledsspelet och en bra avslutare. Vi ser fram emot att se Rasmus i den svartvita tröjan, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll.

Karjalainen är född och uppvuxen i Finland och säsongen 18/19 spelade han för KuPS där han gjorde 19 mål för klubben. 2019 gick han över till den holländska klubben Fortuna Sittard där han spelat 12 matcher och gjort ett mål. Han har representerat Finland i både U19 och U21, och har sedan 2018 spelat nio matcher i A-landslaget. Tre av dessa under Finlands EM-kval där de tog sig vidare till EM 2020.

Under tisdagen meddelade ÖSK även att man lånar in Deniz Hümmet och Romain Gall. Dessa tre lån är möjliga tack vare tidigare avslutat avtal med Jack Lahne och utlåningen av Robin Book, Fabio de Sousa Silva, Arvid Brorsson och Alfred Ajdarevic. Lån som skapat utrymme att förstärka truppen trots rådande ekonomiska utmaningar under detta speciella år.

Rasmus Karjalainen:
Född: 1996-04-04
Längd: 185 cm
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: OLS, SJK Akatemia, AC Oulu, PS Kemi, KuPS, Fortuna Sittard

Karjalainen ansluter till ÖSK under veckan och klubben arbetar för att få honom spelklar till söndagens hemmamatch mot IFK Norrköping.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908