ÖSK lånar in Romain Gall under resten av säsongen

ÖSK tar in Romain Gall på lån under resten av säsongen. Den 25-årige mittfältaren spelar för närvarande i den norska klubben Stabæk Fotball på lån från Malmö och ansluter till klubben under veckan.

– Vi har sedan början av sommaren arbetat med hur vi ska optimera truppen, vilka förändringar vi vill göra och vilka egenskaper vi söker. Romain Gall kommer passa perfekt in hos oss. Han har under flera år visat att han håller hög allsvensk kvalitet. Han är en snabb och teknisk poängspelare och hans egenskaper är något vi kommer att ha stor nytta av i vårt anfallsspel. Vi har som vanligt haft en bra dialog med Malmö för att möjliggöra detta, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Gall föddes i Frankrike men flyttade till USA som barn. 2014 började han spela för Columbus Crew i MLS och blev senare utlånad till Austin Aztex. 2016 kom han till Sverige och Nyköping BIS men blev bara kvar i klubben under en säsong då GIF Sundsvall erbjöd honom ett treårskontrakt. Efter sju mål på 13 allsvenska matcher visade Malmö FF intresse och Gall skrev på för klubben och gjorde ytterligare sex mål i Malmötröjan samma säsong. Han har även spelat en landskamp för USA när de möte Italien i en vänskapsmatch 2018.

Under 2020 har Gall varit utlånad till det norska laget Stabæk Fotball men återvänder nu till Allsvenskan i en lånelösning mellan ÖSK och Malmö FF som sträcker sig till slutet av säsongen.

Tidigare under dagen meddelade ÖSK även att man lånar in Deniz Hümmet från IF Elfsborg. Under detta speciella år har klubben varit noggrann i sin rekrytering av nya spelare utifrån det ekonomiska läget och klubben har sedan tidigare avslutat avtalet med Jack Lahne och lånat ut Arvid Brorsson, Alfred Ajdarevic och nu senast Robin Book och Fabio de Sousa Silva. Dessa aktioner har skapat utrymme för att förstärka truppen med dessa spelare.

Gall ansluter till ÖSK i slutet av veckan och klubben arbetar för att få honom spelklar till söndagens hemmamatch mot IFK Norrköping.

Romain Gall
Född: 1995-01-31
Längd: 176 cm
Position: Offensiv mittfältare
Tidigare klubbar: D.C United, Real Salt Lake, Lorient, Columbus Crew SC, Austin Aztex, Nyköping BIS, GIF Sundsvall, Malmö FF, Stabæk Fotball

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908