ÖSK föll med 2-0 i Norrköping

Foto: Bildbyrån / Josefine Loftenius

Under torsdagskvällen var det åter dags för Allsvensk fotboll och ÖSK gästade IFK Norrköping på Östgötaporten för säsongens åttonde omgång. Efter en jämn första halvlek stod det 0-0 i paus. I den andra halvleken växlade serieledande Norrköping upp och gjorde två mål via Haksabanovic och Nyman och ÖSK fick inkassera säsongens tredje förlust.

Kjäll ställde åter upp med en 4-4-2 uppställning med några nya namn från start. Dennis Collander gjorde sin första match från start för säsongen och in i startelvan kom även Skovgaard (efter avstängningen) och Larsson på bekostnad av Besara, Wright och skadade Mehmeti. Matchen inleddes med en tidig målchans för Norrköping och Nyman som nådde ett inlägg med huvudet, Jansson var dock välplacerad och kunde rädda nicken. De inledande 10 minuterna var det väldigt jämnt spelmässigt och ÖSK stod upp mycket bra. I den 19:e minuten stack ÖSK upp i en fin kontring och Larsson frispelades av Lahne men hans avslut som visserligen gick förbi Pettersson i Norrköpingsmålet blev alldeles för löst och kunde rensas bort av en försvarare framför mål. Med knappa halvtimmen spelad tvingades hemmalagets nyckelspelare Simon Thern utgå skadad och Andreas Blomqvist ersatte. I den 37:e minuten testade Haksabanovic från distans men Jansson kunde rädda enkelt. Med tre minuter kvar av första halvlek var det på nytt dags för Haksabanovic och den här gången blev det ett vassare avslut men även en starkare målvaktsinsats av Jansson och 0-0 stod sig fortsatt. I slutminuten av första halvlek skadade sig Mårtensson och Besara fick ersätta honom strax före paus. 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes med att Norrköping satte rejält offensivt tryck mot ÖSK och aktive Haksabanovic hade åter ett farligt skott, men tätt utanför Janssons vänstra stolpe. I den 52:a minuten var det islänningen Bergmann Johannessons tur att hota ÖSK-målet men hans närskott blockades i sista stund. Några minuter senare slog Bergmann Johannesson in ett inlägg från vänster som Jansson tappade men försvarare lyckades rensa undan till hörna. Den blev farlig och nickskarvades i kryssribban av någon spelare i gröten framför mål. Norrköping fortsatte att ösa på och Levi testade från distans men Jansson räddade ytterligare en gång. I den 62:a minuten tvingades Hjertstrand rädda en boll på mållinjen efter en farlig hörna. Kjälls taktiska drag blev att ta ut Seger och in med Amins pigga ben i ett försök att få ett större bollinnehav och minska Norrköpings intensiva offensiv. Med 20 minuter kvar slogs ett inlägg från Norrköpings högerkant som skar igenom hela straffområdet och på bortre tog Haksabanovic emot bollen och curlade säkert in bollen till höger om Jansson. I den 78:e minuten stack ÖSK upp i en kontring och Collander tryckte iväg ett skott som Pettersson räddade till hörna. I den 81:a minuten slog Norrköping spiken i kistan när Nyman frispelades och skickade in 2-0 säkert till höger om Jansson. Matchens sista minuter spelades av utan några större farligheter och Norrköping avgick med segern 2-0.

Nästa match för ÖSK spelas på måndag 20 juli kl. 19.00 och då står Mjällby AIF för motståndet på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0).
Mål: Haksabanovic 70´, Nyman 81´.
Varningar: Thern, Smith.
Hörnor: 9-2
Byten ÖSK: Johan Mårtensson ut – Nahir Besara in (45+2’), David Seger ut – Simon Amin in (62’), Jake Larsson ut – Hussein Ali in (85’), Robin Book ut – Kevin Wright in (85’).
Byten Norrköping: Simon Thern ut – Andreas Blomqvist in (28’), Alexander Fransson ut – Jonathan Levi in (46’), Christoffer Nyman ut – Pontus Almqvist in (84’), Isak Bergmann Johannesson ut – Manasse Kusu in (88’).
Domare: Mohammed Al-Hakim, Daniel Wärnmark (ass.), Mark Josef (ass.) och Enzo Vesprini (fjärde).

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Albin Granlund – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Benjamin Hjertstrand
Jake Larsson – Dennis Collander – Johan Mårtensson – Robin Book
David Seger – Jack Lahne

Startelva IFK Norrköping
Isak Pettersson
Henrik Castegren – Filip Dagerstål – Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson
Alexander Fransson – Eric Smith – Simon Thern
Isak Bergmann Johannesson – Christoffer Nyman – Sead Haksabanovic

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908