Rickard Torstensson får utökat ansvar

Foto: Icon Photography

Från och med tisdagen den 14 juli får Rickard Torstensson utökat ansvar i ÖSK Fotboll. Rickard, som är huvudtränare i P19, kommer nu även vara en del av klubbens A-lag där han blir en länk mellan A-lag och akademi. Detta för att kunna ge mer stöd åt A-lagets tränarstab samt stötta akademispelare som är med på träningarna.

Rickards roll kommer handla om att vara en till tränare på planen som kan hålla i övningar och leda träningar samt att han kommer lägga ett större fokus på de unga spelarna som finns i klubbens A-lag. I sin roll kommer han även kunna vara en naturlig hjälp för de akademispelare som ibland tränar med A-truppen.

– Det känns bra att utöka vår tränarstab och få in Rickard och hans kompetens. Han har arbetat för klubben under flera år och detta blir en positiv fortsättning på hans utveckling som tränare. Som en del i vårt arbete med att fostra unga talanger i klubben är syftet med rollen att sätta mer fokus på just dessa spelare, säger Manager Axel Kjäll.

Rickard har tidigare varit assisterande förbundskapten för P02-landslaget och känner därför de yngre spelararna Nicklas Bergmark, Hussein Ali och Dennis Collander väl. Under sin tid som huvudtränare för P19 i ÖSK:s akademi har Rickard även utvecklat fler spelare som fått tränat med ÖSK:s A-lag. Till sin hjälp har han Eric Forselius, Felix Möller och Göran Kring som nu kommer att få ta mer ansvar för P19-laget samtidigt som hela tränarstaben fortsätter samarbeta för att lyfta fram fler unga talanger inom ÖSK Fotboll.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908