ÖSK föll i regnigt Uppsala

Foto: Bildbyrån / Jesper Zerman

Under söndagseftermiddagen var det dags för Allsvenskan igen och ÖSK gästade Studenternas IP i Uppsala för möte med IK Sirius. ÖSK tog ledningen genom Robin Book i slutet av den första halvleken. Efter paus vände dock Sirius till seger med 2-1 efter ett självmål samt mål av Sugita. Förlusten var ÖSK:s andra för säsongen på sex matcher.

Kjäll ställde upp med en 4-4-2 uppställning med några nya inslag jämfört med senast. Brorsson fick ta plats i mittbacksparet istället för skadade Almebäck. Mehmeti och Book fick även plats i startelvan istället för Besara och Björndahl. Sirius klev ut klart starkast och satte tryck under inledningskvarten. Men ÖSK fick en frispark och i straffområdet drogs Skovgaard i tröjan och straff. Jake Larsson tog hand om den men slog den inte tillräckligt bra och Jonsson i Sirius-målet kunde rädda. På returen var Mehmeti nära att pressa in bollen men det slutade i hörna. Några minuter senare drog Lahne till strax utanför straffområdet, han fick på ett fint skott och bollen smällde in i stolpen och ut.

I den 26:e minuten tryckte Sugita till från distans men Jansson var säker i mål och tippade bollen till hörna. Några minuter senare var det hemmalagets Larsson som dök upp vid bortre stolpen efter ett svepande inlägg men hans avslut från snäv vinkel tog i gaveln. I den 37:e minuten tog sig Wright runt fint ute på vänsterkanten och slog ett inlägg som via skarv nådde Book som distinkt tryckte till och bollen stenhårt i målets vänstra del, 0-1. Med två minuter kvar av första halvlek var det nära kvittering. Efter en hörna landade bollen vid Perssons fötter och han drog till från några meters håll men sköt högt över men 0-1 stod sig halvleken ut.

Inför andra halvlek hoppade Besara in istället för Lahne och för Sirius kom Vecchia in. Samme Vecchia dribblade sig in i straffområdet och slog en boll snett inåt bakåt, dessvärre tog bollen olyckligt på Granlunds stödjeben och in mellan benen på Jansson, 1-1. Strax därefter välte LED-skärmarna längs med hela långsidan och matchen fick ett mycket oväntat avbrott på cirka 10 minuter. Strax efter att spelet kommit igång igen slogs ett inlägg mot Karl Larsson som stötte bollen snett inåt bakåt till Sugita som säkert placerade in 2-1 förbi Jansson. ÖSK hade svårt att skapa lägen och Sirius dominerade i spelet.

I den 84:e minuten fick Besara chansen på en distansfrispark men Jonsson kunde rädda utan att släppa retur. Fjärdedomaren aviserade 12 tilläggsminuter och chansen för kvittering levde. I den 96:e minuten nådde ett inlägg från höger Björndahl centralt i straffområdet men hans nick gick tätt utanför. Närmre en kvittering än det kom inte ÖSK och säsongens andra förlust var ett faktum.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag 12 juli kl. 14.30 och då står Varbergs BoIS för motståndet på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-1 (0-1).
Mål: Book 37´, Självmål 47´, Sugita 68´
Varningar: Ceesay, Granlund, Amin, Vecchia, K.Larsson, Skovgaard
Hörnor: 9-2
Byten ÖSK: Jack Lahne ut – Nahir Besara in (46’), Agon Mehmeti ut – Erik Björndahl in (75’), Jake Larsson ut – David Seger in (87’), Simon Amin ut – Dennis Collander in (90+1’), Arvid Brorsson ut – Hussein Ali in (90+1’).
Byten Sirius: Joakim Persson ut – Stefano Vecchia in (46’), Mohammed Saeid ut – Johan Karlsson in (90+5’), Yukiya Sugita ut – Niklas Thor in (90+9’).
Domare: Adam Ladebäck, Niclas Ivarsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Mohammed Al-Hakim (fjärde).

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Albin Granlund – Arvid Brorsson – Andreas Skovgaard – Kevin Wright
Jake Larsson – Simon Amin – Nordin Gerzic – Jack Lahne
Agon Mehmeti – Robin Book

Startelva IK Sirius
Lukas Jonsson
Karl Larsson – Tim Björkström – Kebba Ceesay – Hjalmar Ekdal – Axel Björnström
Yukiya Sugita – Nahom Netabay – Elias Andersson – Mohammed Saied
Joakim Persson

Text: Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908