E-sport laget tar sig vidare till slutspel i eAllsvenskan

ÖSK Fotboll e-sport vann Grupp D i eAllsvenskan och tog sig därmed vidare till slutspel. Laget var innan gruppspelet tippat på en bottenplacering av experterna men efter övertygande vinster mot bland annat Västerås SK och Malmö FF gick de segrande ur gruppen.

eAllsvenskan startade redan i mars men på grund av rådande omständigheter pausades ligan. Den 1:a juni kunde spelet återupptas och ÖSK Fotboll fick i samband med detta in en ny spelare i Elias Lindström då Anton Olsevik valde att ta en paus under året.

Daniel och Elias vann två av tre matcher i fas 1 och placerade sig på en 11:e plats. Inför fas 2, som spelades i ett gruppspel, lottades de med Malmö FF, AIK, Västerås SK och IF Elfsborg. En grupp som på förhand ansågs som en av de svåraste grupperna att ta sig vinnande ur och där ÖSK Fotboll tippades i botten av experterna.

Första matchen i gruppen spelades den 17:e juni där Daniel stod för en härlig upphämtning och IF Elfsborg kunde besegras med 5-2.

Under måndagskvällen (22 juni) spelades de återstående tre matcherna där det i första matchen blev vinst mot Västerås SK med 4-3. Efter vinsten hade laget allt i sina egna händer och behövde bara spela lika mot AIK i den andra matchen för att ta sig vidare till slutspel. AIK kämpade dock på bra och vann den matchen med 5-2. Inför den sista matchen var ÖSK tvungna att vinna för att ta sig vidare och mötte då Malmö FF, tippade favoriten i gruppen. Elias fick en stark start på matchen och vann med hela 4-1. Ett tryggt resultat för Daniel att spela på men han satsade framåt och vann även sin match och slutresultatet blev härliga 8-2. En stark insats av båda spelarna som visade hela e-sport Sverige att de är att räkna med inför slutspelet.

– Vilka matcher vi gör idag, jag är så stolt över Elias och vårt spel. Mot Malmö är vi båda helt felfria och jag förstår inte hur vi kan spela så bra i den avgörande matchen. Det är så jäkla underbart, säger Daniel Forsberg.

– Vi spelade helt fantastiskt mot Malmö FF, har inga nerver även fast det är en sån avgörande match. Vi tar vara på chanserna, ligger rätt i positionsspelet och sen är det bara för Daniel att försvara ledningen i andra som han gör hur bra som helst. En helt fantastisk känsla, säger Elias Lindström.

Under veckan avgörs de andra grupperna och sedan kommer lottningen till slutspelet att ske. Slutspelet kommer att spelas lördagen den 4 juli i Dreamhacks Studio i Stockholm. Mer information kommer senare.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908