Oavgjort mot Östersund

På ett soligt men folktomt Behrn Arena tog ÖSK under söndagen emot Östersunds FK i Allsvenskans tredje omgång. Det blev en händelsefattig match som slutade mållöst 0-0.

Kjäll valde att skifta några spelare inför dagens match. Lahne och Mehmeti kom in från start på bekostnad av Larsson och Björndahl. Det var Östersund som inledde piggast och tog tag i spelet. Det var dock ÖSK som fick matchens första riktigt heta målchans. I den 10:e minuten tog sig Wright runt på vänsterkanten och slog in boll en mot Book som kom lite fel i steget och skottet gick utanför. Några minuter senare var det bortalagets tur att skapa en farlighet efter en hörna där Haugan fick läget i röran framför mål men bollen kunde rensas undan till slut. Efter drygt 20 minuter ställde ÖSK om snabbt via Lahne på högerkanten. Jack slog ett bra inlägg till Book som avslutade på volley men målvakt Keita i ÖFK-målet stod för en fin benparad. I anfallet efter var det ÖFKs tur att komma nära ett ledningsmål. Kroon vände ut och in på Almebäck och pressade iväg ett lågt skott från nära håll, Jansson stod för en bra räddning och bollen till hörna. Östersund tog tag i spelet allt bättre ju längre halvleken led och i den 40:e minuten sköt bortalagets Amin en bra frispark men Jansson kunde rädda. Farligare än så blev det inte under första halvlek och rättvist 0-0 efter 45 minuter.

Andra halvlek inleddes med ett rejält Östersundstryck men ÖSK stod emot. I den 54:e minuten lyftes istället en andraboll in i bortalagets straffområde och Besara tog ned bollen vid bortre stolpen och dundrade den i burgaveln. Med dryga timmen spelade avlossade gästernas Amin ett tungt distansskott men Jansson sträckte ut rejält och fredade sitt mål. Strax efter det valde Kjäll att ersatte en småhalt Mårtensson med Jake Larsson för att försöka få fart på anfallsspelet. Strax efter kom även David Seger in och därefter blev det en tempoökning i anfallsspelet med mer rörelse. Med åtta minuter kvar fick Wright ett läge i straffområdet och avslutade med högern men Mukiibi blockade skottet. Avslutande delen av matchen försökte ÖSK att trycka på men lyckades inte skapa någon farlig målchans och matchen slutade 0-0.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 28 juni kl. 17.30 mot Elfsborg på Borås Arena.

Resultat: 0-0 (0-0).
Mål: Inga.
Varningar: Skovgaard, Mårtensson, Fritzson, Haugan.
Hörnor: 7-12
Byten ÖSK: Johan Mårtensson ut – Jake Larsson in (63’), Jack Lahne ut – David Seger in (70’), Agon Mehmeti ut – Erik Björndahl in (86’).
Byten ÖFK: Ludvig Fritzson ut – Isak Ssewankambo in (66’), Eirik Haugan ut – Kalpi Ouattara in (74’), Simon Kroon ut – Blair Sebastian Turgott in (84’).
Domare: Kaspar Sjöberg, Niclas Ivarsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och Enzo Vesprini (fjärde).