Klartecken för den allsvenska ligastarten

Idag kom ett efterlängtat beslut där Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken till en uppstart för Allsvenskan enligt plan den 14 juni. Tillsvidare kommer de första matcherna att spelas utan publik.

Att spela utan publik är såklart dubbelbottnat. I ett normalt läge hade det känts som en omöjlighet. Supportrarna och publikinramningen, där de allsvenska supportrarna håller världsklass, är en så otroligt viktig del av vår fotboll. Med de förutsättningar som nu råder så känns det ändå bra att Allsvenskan kommer igång, även om det blir utan publik. Att få bjuda på spännande matcher, om än utan inramningen, känns bättre än ingen fotboll alls.

Det återstår fortfarande en rad detaljer som behöver klarläggas innan vi vet exakta förutsättningar, när vi börjar spela, hur motståndet ser ut i de inledande matcherna och övriga förutsättningar som kommer gälla. Vi är väl förberedda och de kommande dagarna kommer vi klubbar, SEF, SvFF och övriga aktörer jobba hårt för att planera de sista detaljerna utifrån de besked och riktlinjer vi fått.

Du som är årskortsinnehavare eller har köpt biljett(er) till någon av våra matcher har fått ett nyhetsbrev med mer information kring vad som gäller för just dig.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908