BF:s Bygghandel blir officiell huvudpartner till ÖSK:s akademi

BF:s Bygghandel, som under lång tid varit en viktig och uppskattad partner till ÖSK Fotboll, utökar sitt samarbete med klubben och kommer från och med 2020 att tituleras som officiell huvudpartner till ÖSK:s akademi. Avtalet är initialt tecknat över två år och gäller under säsongerna 2020 och 2021.

ÖSK:s akademiverksamhet, som omfattar lagen i de pojkallsvenska serierna för P16, P17 och P19, har gjort en stark utvecklingsresa de senaste åren. I den stora certifiering som årligen görs av Sveriges 61 fotbollsakademier är ÖSK 4-stjärniga (en ökning mot tidigare), och på de kvalitativa delar man bedömer så ligger ÖSK med i toppskiktet. De senare åren har också fler spelare fått möjlighet till A-lagsspel i ÖSK:s allsvenska trupp.

I ÖSK:s långsiktiga strategi är akademin en viktig del för klubbens utveckling och som en del av det arbetet kan ÖSK för första gången stolt presentera en ny officiell huvudpartner direkt kopplad till akademin. Det är BF:s Bygghandel, som under lång tid varit en partner till ÖSK Fotboll, som nu utökar sitt samarbete med klubben och tar den nya rättigheten.

– ÖSK har alltid legat oss varmt om hjärtat. Vi är ett familjeföretag som framför allt jobbar på den lokala marknaden, och det går inte att nog understryka hur viktigt det är för staden att ha en klubb som ÖSK att samlas runt. Både när det gäller den sportsliga biten och allt annat positivt de gör i samhället. Den utvecklingsresa som klubben är inne på, både på A-lagssidan och inom akademin, är stark och känns helt rätt. Att kunna stötta den fortsatta utvecklingen av akademin passar oss perfekt då vi brinner för ungdomar och utveckling. Det ska vara en självklar dröm att hamna i ÖSK:s akademi oavsett vilken klubb man kommer ifrån, säger Lars Fredriksson, ägare på BF:s Bygghandel.

BF:s Bygghandel är ett familjeföretag som ligger i stadsdelen Norra Bro i Örebro. De har kunnig personal och ett stort utbud av kvalitetsprodukter inom bygg, mark, verktyg och mycket mer. Utöver att tituleras som officiell huvudpartner för akademin så innebär samarbetet också att man kommer pryda framsidan av matchstället i P19, P17 och P16. På sikt är tanken också att ÖSK ska ha flicklag i sin akademi, om årsmötet godkänner klubbens planer på att starta damverksamhet.

– Vi har en vision om att bli ett allsvenskt topplag som kan konkurrera om allsvenska medaljer och europaspel. I den visionen spelar akademin en avgörande roll. Dels för att vi ska förse A-laget med en större del egna talanger som över tid kommer bidra till sportslig framgång. Dels för att unga egna spelare är en möjlig källa till större intäkter vid spelarförsäljningar, något som kommer krävas för att nå våra långsiktiga mål. Att BF:s Bygghandel kliver in och boostar samarbetet är ett viktigt steg i den resa vi är inne på och betyder massor för vår verksamhet, säger Simon Åström, vd på ÖSK Fotboll.

BF:s Bygghandel fortsätter även att vara sponsor till A-laget, så det här är en ren utökning av samarbetet. Lite kuriosa runt BF:s Bygghandel är att de även är ägare av Nordin Gerzics tofs som de tog hem i en auktion när ÖSK:s lagkapten bytte frisyr inför säsongen 2009.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908