Motståndarkollen: RB Linense

Örebro SK sätter punkt för träningslägret i Marbella med en helt annan typ av utmaning än senast. Laget ställs mot spanska tredjedivisionsklubben RB Linense.

Trots flera goda intentioner, inte minst i defensiven under den första halvleken, räckte ÖSK inte riktigt till mot Viktoria Plzen i måndags. Den tjeckiska storklubben visade klass och drog ifrån till en 3–0-seger.

ÖSK fick långa stunder rikta in sig på försvarsspel mot Plzen, men ambitionen är att laget ska kunna flytta upp sina positioner mer i torsdagens möte tillika den avslutande större aktiviteten på träningslägret i Spanien.

Laget reser en timme söderut från Marbella för att drabba samman med Real Balompédica Linense som går att hitta i den autonoma regionen Andalusien i provinsen Cadiz.

RB Linense är, av förklarliga skäl, inte i närheten av att vara lika välkänt som Viktoria Plzen. Laget spelar i Segunda Division B – Group 4. Det är en av de fyra regionalt fokuserade serierna på den tredje trappan i det spanska seriesystemet.

På senare tid har RB Linense, vars främsta sportsliga meriter är sex säsonger i andraligan Segunda på 1950-talet och ett dubbelmöte i Copa Del Reys sextondelsfinal med Athletic Bilbao som förlorades med sammanlagt 0–8 2016, etablerat sig som ett stabilt lag i tredjeligan.

Efter 23 omgångar av 2019–2020 års säsong ligger Linense på en sjundeplats och står på 33 poäng. Laget har en nolla i sin målskillnadskolumn efter att ha både ha gjort och släppt in 23 mål. Anfallarna Dopi och Pito Camacho toppar den interna skytteligan med sex respektive fem mål vardera.

För RB Linense pågår tävlingsmatchandet för fullt. Laget kryssade borta mot Don Benito, 2–2, så sent som i söndags och spelar mot Atletico Sanluqueno i Segunda Division B redan till helgen.

Linense, vars hemstad La Linea har knappt 60 000 invånare och återfinns ett långt inkast från brittiska territoriet Gibraltar, kommer att ta sig an ÖSK på anrika Estadio Municipal de La Línea de la Concepción med plats för strax över 16 000 åskådare.

Avspark i mötet mellan Örebro SK och RB Linense sker klockan 16.00 torsdagen den 6 februari. Matchen visas på C More.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908