Mållöst på Behrn Arena

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

I den 23:e omgången av Allsvenskan tog ÖSK under tidiga lördagseftermiddagen emot GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena. Matchen var mållös efter en jämn men chansfattig första halvlek. Efter paus öppnade sig matchen en aning, men lagen saknade skärpa i sista tredjedelen. Slutresultatet blev 0-0.

Under lördagseftermiddagen kickade ÖSK igång höstspurten i Allsvenskan. Motståndare i den första matchen efter landslagsuppehållet var tabelljumbon GIF Sundsvall, med Tony Gustavsson på bänken efter ett färsk tränarbyte. I det svartvita laget saknades jämfört med föregående match Wright på vänsterflanken.

Matchinledningen var jämn men chansfattig. Gästernas första chans kom i den 17:e minuten när Batanero fångade upp en undannick och avlossade ett tungt volleyskott. Jansson drog upp armen men behövde inte ingripa då bollen gick över ribban. Spanjoren samspelade några minuter senare med anfallaren Wilson och gav den sistnämnde ett fint skottläge i straffområdet, men Jansson var välplacerad och räddade avslutet.

Efter en fin period av Sundsvall tog ÖSK initiativet i matchen, men de svartvita hade svårt att bryta igenom gästernas defensiv. Ett fint ÖSK-anfall efter en halvtimme var nära att resultera i nätkänning. Ett långt och precist inlägg hittade fram till Björnquist vid bortre stolpen och efter en nicktouch gick bollen vidare till Brobergs fötter. Sundsvallsbacken Gracia kastade dock sig och täckte Brobergs hårda skott. Med fem minuter kvar till paus stod Bertilsson för ett fint tekniskt nummer på mittplan och räddade bollen från att gå ut till inkast. Aktionen skapade utrymme för en ÖSK-omställning och bollen spelades vidare till Broberg som drev framåt centralt i banan. En bit utanför straffområdet valde han att skjuta och fick bra träff men bollen seglade över såväl Mitov Nilssons uppsträckta händer som ribban. 0-0 på resultattavlan när domaren blåste av för paus speglade den första halvleken relativt väl.

Några minuter efter paus slarvade Sundsvall på mittplan och ÖSK kunde driva framåt genom Gerzic. Strax före straffområdet valde han att släppa bollen i sidled till Bertilsson som sköt direkt. Bollträffen var en bit från fulländad och Mitov Nilsson kunde enkelt lägga målvaktshandskarna på bollen. I den 52:a minuten ställde Sundsvall om i en blixtrande kontring. Från högerkanten spelades bollen slutligen in i straffområdet, rakt på foten på Blomberg, men mittfältaren misslyckades med avslutet. Några minuter senare fångade Bertilsson upp en nicktouch i straffområdet. Han hamnade med ryggen mot målet och försökte klacka bollen, men det fastnade på försvarsspelare som sedan i kalabaliken framför mållinjen även kunde rensa framför Larssons fötter. ÖSK följde upp med en kontring signerad Broberg men Mitov Nilsson var fortsatt stabil och kunde rädda.

Under ett par minuter i mitten av andra halvlek var Jansson i ÖSK-målet i händelsernas centrum. Först knockades han av Wilson efter att ha plockat upp en förlupen djupledsboll. Situationen slutade med gult kort för Sundsvalls anfallare. Jansson reste dock sig och stod några minuter senare för en fin parad när en frispelad Eddahri försökte chippa bollen. Därefter tappade han ett till synes enkelt inlägg men var snabbt framme och skopade upp returen framför fötterna på Sundsvallsspelare. I slutskedet av matchen hade Sundsvall mest boll men hade fortsatt svårt att omsätta passningsspelet i produktion av målchanser. ÖSK var också uddlösa framåt och när domaren blåste av matchen efter 93 minuter var det inte ologiskt med 0-0 på tavlan och delad poäng.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag den 21 september kl. 16:00. Då möter laget IFK Norrköping på Östgötaporten.

Statistik
Resultat: 0-0 (0-0)
Varningar: Batanero, Wilson, Roigé Rodriguez, Kasim
Hörnor: 4-4
Publik: 3889
Byten ÖSK: Amin ut - Kasim in (65’), Lorentzson ut - Björkman in (77’), Prodell ut - Mehmeti in (83’)
Byten GIF Sundsvall: Olsson ut - Konate in (62’), Mas Costa ut - Eddahri in (62’), Eriksson ut - Moreno in (73’)
Domare: Victor Wolf, Robin Wilde (ass.), Johan Thalin (ass.) och Martin Segerud (fjärde)

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Daniel Björnquist - Martin Lorentzson - Michael Almebäck - Albin Granlund
Simon Amin - Nordin Gerzic - Johan Bertilsson
Martin Broberg - Viktor Prodell - Jake Larsson

Startelva GIF Sundsvall
David Mitov Nilsson
Jonathan Tamimi - Eric Björkander - Carlos Moros Gracia - Dennis Olsson
Johan Blomberg - Tobias Eriksson - David Batanero - Pol Roigé Rodriguez
Peter Wilson - Marc Mas Costa

Text: Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908