Publikfest och målrik match när ÖSK vann borta mot Sirius

Foto: BIldbyrån / Tobias Sterner

På lördagseftermiddagen spelade ÖSK bortamatch mot IK Sirius i den 21:a omgången av Allsvenskan. Med ett fantastiskt stöd på bortastå kom ÖSK ut hungriga i inledningen av matchen. Carlos Strandberg gjorde både 0-1 och 0-2 innan Martin Broberg slog in det tredje målet för dagen. I andra halvlek kom Sirius ut som ett nytt lag men ÖSK utökade till 0-4 genom Strandberg och hans hattrick var därmed fullbordat. Sirius stod för en stark insats i andra halvlek och lyckades reducera hela tre gånger men matchen slutade tillsist 3-4 och härliga poäng hem till Örebro.

Under lördagen väntade en rolig bortamatch mot IK Sirius på Studenternas. De senaste säsongerna har det blivit målrika historier och så även denna gång. ÖSK:s supportrar hade storsatsat denna match och hundratals var på plats i ett soligt Uppsala. Manager Axel Kjäll fick tillbaka Martin Broberg efter avstängning men däremot kunde inte Albin Granlund komma till spel. I övrigt ett intakt lag sett till de senaste allsvenska matcherna.

ÖSK inledde matchen starkt och Kevin Wright kom tidigt runt på ena kanten och slog in en boll till Carlos Strandberg som nickade på en Sirius-spelare till hörna. Redan här presenterade sig Strandberg och det skulle visa sig att han hade mer att visa för publiken idag.

Efter 15 spelade minuter gör Strandberg det förlösande 0-1-målet. ÖSK fick inkast på högerkanten, det kastades till Martin Broberg som direktskarvar bollen in i straffområdet till en helt ren Strandberg som kyligt rullar in bollen längs backen i det bortre hörnet.

ÖSK fortsatte sätta tryck och hade kontroll på matchen. Jake Larsson är väldigt nära att göra andra målet för dagen när ÖSK väggspelar sig fram och får in bollen i straffområdet. Tyvärr är Larsson några centimeter från att nå bollen. Bara en minut senare kommer en långboll från Nordin Gerzic till Strandberg som tar emot bollen, kliver in i straffområdet med en Sirius-spelare som sliter och drar och trycker in bollen på halvvolley upp i Alvbåges första kryss. Mycket snyggt och ÖSK i ledning 0-2. Saeid har ett jätteläge att kvittera för Sirius strax innan detta men fick en felträff som han nog är mycket besviken över.

Michael Almebäck tilldelades en varning efter att han glidtacklat John Junior till höger utanför straffområdet. Solklart gult och bra läge för Sirius. Frisparken når Haglund som nickar över. ÖSK får åter tryck och endast 5 minuter efter att Sirius skapat frisparken gör ÖSK mål igen. Denna gång slår Gerzic en perfekt hörna som når Martin Brobergs panna och in i mål. Pausvila, 0-3 och känslan bland alla på plats är att ÖSK har uppvisning och dominerar både på planen och läktaren.

Andra halvlek och Sirius ser ut som ett nytt lag med mycket boll. Efter 50 spelade minuter slår Saeid ett inlägg som går mot mål och Oscar Jansson får stå för en fin enhandsräddning ut till hörna för Sirius. En minut senare får Haglund bollen i straffområdet och dribblar bort ÖSK-försvaret. Han har bollen helt rättvänd och fritt skottläge. Haglund får dock en rejäl felträff och bollen seglar långt över och förbi byggarbetsplatsen bakom målet.

Bara någon minut senare kommer Strandberg fri på Sirius planhalva efter att Kebba Ceesay misslyckats med en nick. Strandberg gör inga misstag och kan curla bollen förbi Alvbåge. 0-4, hattrick av Strandberg och matchen kändes klar. Till och med så pass klar att delar av hemmapubliken reste sig och gick hem. Det de inte visste var att Sirius skulle stå för en stark avslutning. Motståndarna reducerade nämligen hela tre gånger och när klockan stod på 88' var ställningen 3-4. I det här skedet var det snarare Sirius som spelade bra än att ÖSK gått ner i tempo. ÖSK reder dock ut den sista anstormningen och det stora antalet tillresta supportrar kunde åka hem med en härlig trepoängare.

Det fanns mycket att ta med sig från denna match. Carlos Strandbergs dominans i närkampspelet och hattrick, hyllningen av fansen till skadade Arvid Brorsson och självklart hela inramningen på bortastå som gjorde att ÖSK kunde ta tre poäng idag.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 31 augusti kl. 16.00. Då tar ÖSK emot AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 3-4 (0-3)
Mål: Carlos Strandberg (15', 32', 55'), Martin Broberg (43'), Tim Björkström (58'), Philip Haglund (79'), Christer Gustafsson (88').
Varningar: Michael Almebäck, Kebba Ceesay
Byten ÖSK: Carlos Strandberg ut – Agon Mehmeti in (65’), Simon Amin ut – Yaser Kasim in (84’), Nordin Gerzic ut – Johan Bertilsson in (90+3’).
Byten IKS: Ian Sirelius ut – Axel Björnström in (60’), John Junior Igbarumah ut – Adam Ståhl in (60’), Sam Lundholm ut – Christer Gustafsson in (76’).
Domare: Fredrik Klitte, Peter Magnusson (ass.) Niklas Nyberg (ass.) och Rambod Beigi

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Daniel Björnquist – Michael Almebäck – Martin Lorentzson – Kevin Wright
Filip Rogic – Nordin Gerzic (K) – Simon Amin
Jake Larsson – Carlos Strandberg – Martin Broberg

Startelva IK Sirius
John Alvbåge
Karl Larsson – Kebba Ceesay – Tim Björkström – Ian Sirelius
Elias Andersson – Philip Haglund – Niklas Busch Thor
Sam Lundholm – John Junior Igbarumah – Mohammed Saeid

Text: Adam Pettersson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908