ÖSK vidare i Svenska Cupen efter seger i Nyköping

Under onsdagskvällen var det dags för Svenska Cupen äventyret att starta när ÖSK reste till Nyköping för match på Rosvalla IP. Kvällens match var den avgörande kvalmatchen för att ta sig till gruppspelet i vår. Efter en tillknäppt första halvlek kunde Prodell nicka in 0-1 precis innan halvtid. ÖSK kontrollerade andra halvlek och kunde hålla undan och därmed avancera till Svenska Cupens gruppspel.

Axel Kjäll valde att rotera en del i startelvan med tanke på att det var Allsvensk match i söndags, Häcken hemma, samt ny match på lördag, Sirius borta. In i startelvan kom Brorsson, Kasim, Prodell och Deprem. Detta till förmån för Gerzic, Granlund, Strandberg och Lorentzson. Matchen inleddes med 30 väldigt trevande minuter där ÖSK hade det största bollinnehavet men kunde inta skapa några målchanser av värde. Nyköping täppte till alla luckor och försökte ställa om när ÖSK tappade bollen. I den 32:a minuten dök dock ett jätteläge upp för Deprem. En Nyköpingsförsvarare gjorde ett misstag och Rodin fick ett fritt läge från nära håll men avslutet gick dessvärre utanför den vänstra stolpen.

I den 40:e minuten skapade Nyköping en målchans när Adu testade från distans. Jansson parerade odramatiskt till hörna. I den 43:e minuten skadade sig Brorsson i offensivt straffområde. Arvid tog sig åt foten och fick bäras av med hjälp av bår. Lorentzson ersatte i backlinjen. Det såg ut att bli en mållös första halvlek men i den första tilläggsminuten fick ÖSK en hörna. Kasim slungade in den perfekt mot bortre stolpen och där hade Prodell fint häng och lobbnickade in bollen intill den bortre stolpen. Ett skönt och psykologiskt viktigt mål i första halvleks slutskede och 0-1 i paus.

Andra halvlek hann knappt igång innan Almebäck fick ett stenhårt skott i huvudet och gick i backen. Micke repade sig dock och kom tillbaks in i spel efter tillsyn. Matchbilden var densamma som under första halvlek. ÖSK kontrollerade spelet och släppte inte till några chanser. Med timmen spelad klackade Prodell ett inlägg över och strax efter testade Björnquist ett distansskott men målvakten Hogg räddade utan problem. Kjäll valde därefter att byta ut Kasim till förmån för Broberg. ÖSK kontrollerade spelet och släppte inte till några farligheter.

Det förlösande 0-2 målet kom dock inte utan spänningen höll sig hela vägen in till slutet. På tilläggstid lyfte Nyköping fram allt de hade inklusive målvakten och skapade några farligheter med ett närskott utanför i 93:e samt dubbelhörna i 95:e. Ett stabilt försvar kunde blocka undan de sista farligheterna och ÖSK höll undan och vann med 0-1. Därmed är svartvitt klara för Svenska Cupens gruppspel.

Nästa match för ÖSK spelas på lördag 24 augusti kl. 16.00. Då reser ÖSK till Uppsala för möte med IK Sirius på Studenternas IP.

Statistik
Resultat: 0-1 (0-1)
Mål: Prodell 45+1´.
Varningar: E.Ahmetovic, Bergman, Deprem.
Byten ÖSK: Arvid Brorsson ut – Martin Lorentzson in (SS’), Yaser Kasim ut – Martin Broberg in (60’), Rodin Deprem ut – Daniel Björkman in (89’).
Byten Nyköping: Kizito ut – Enström in (67’), Lundemo ut – Larnesjö in (79’), Alp ut – Garrett in (86’).
Domare: Fredrik Hansson, Johan Kristoffersson (ass.) och Joakim Wik (ass.).

Startelva ÖSK

Oscar Jansson
Daniel Björnquist – Michael Almebäck – Arvid Brorsson – Kevin Wright
Jake Larsson – Simon Amin – Yaser Kasim – Johan Bertilsson
Victor Prodell – Rodin Deprem

Startelva Nyköping
Cameron Hogg
Jakob Bergman – Oskar Wickman – Alen Ahmetovic
Pontus Nordenberg – Alexander Alp – Marcus Burman – Enis Ahmetovic – Enoch Adu
Fabian Kizito – Patrick Lundemo

Text: Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908