Niclas Bergmark flyttas upp i A-truppen

ÖSK är glada att meddela att akademispelaren Niclas Bergmark flyttas upp till A-truppen. Den 17-årige försvararen, som är barnbarn till ÖSK-legendaren Orvar Bergmark, har sedan tidigare ett ungdomskontrakt med ÖSK som sträcker sig till och med 2021. Bergmark har representerat ungdomslandslagen ett flertal gånger och har under året tränat med A-truppen regelbundet.

– Det är mycket glädjande att återigen kunna lyfta upp en örebroare från vår akademi. Niclas är en duktig försvarspelare med bra passningsspel, fin blick för spelet och en stark karaktär. Han har haft en stark utveckling under året och det känns spännande att få följa hans fortsatta utveckling i vår miljö. Detta är tecken på det goda arbete våra tränare gör i akademin för att utveckla våra spelare. Niclas har gjort 19 landskamper och gjorde sin debut i en allsvensk matchtrupp i matchen mot Malmö FF, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Niclas Bergmark flyttas upp från ÖSK:s akademi där han denna säsong spelat matcher i P19-Allsvenskan samt U21-laget. I juni fick han chansen att debutera i A-laget när ÖSK möte Stene IF i den lokala turneringen Myresjöhus Cup där Bergmark gjorde två av målen för att sedan vara med i matchtruppen mot Malmö FF i Allsvenskan. I P17-landslaget har han spelat 19 matcher, gjort 4 mål och var i april med och representerade Sverige i EM-slutspelet på Irland.

– Det känns otroligt kul att få flytta upp i ÖSK:s A-trupp. Det har alltid varit mitt mål och det känns bra att redan nu få den här chansen. Jag har redan kommit in i gruppen men ser nu fram emot att träna kontinuerligt med laget och utvecklas som fotbollsspelare, säger Niclas Bergmark.

Fakta Niclas Bergmark
Född: 2002-01-07
Position: Försvarare/Mittfältare
Landslag: U16, U17

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908