ÖSK skriver kontrakt med P17-landslagsspelare

ÖSK presenterar stolt sitt senaste nyförvärv, P17-landslagsspelaren Hussein Ali. Den 17-årige försvarsspelaren kommer senast från Malmö FF:s akademi och har även representerat ungdomslandslagen ett flertal gånger där han spelar tillsammans med ÖSK:s Dennis Collander och Niclas Bergmark. Hussein skriver nu kontrakt med ÖSK Fotboll till och med säsongen 2022 och kommer tillhöra klubbens A-lag.

– Hussein kommer senast från Malmö FF:s akademi och är en ytterback som är följsam i försvarspelet, har bra teknik och ett stort driv att utveckla sig själv. Han har samlat på sig internationell erfarenhet från svenska P17-landslaget där han spelat samtliga landskamper under året. I vår strategi att hitta yngre spelare med stort driv och fortsätta utveckla dem i vår miljö är Hussein en perfekt spelare. Det känns både spännande och roligt att kunna välkomna honom till ÖSK, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Hussein Ali har den senaste säsongen spelat för Malmö FF i P19-Allsvenskan. I P17-landslaget har han spelat 15 matcher och var i april med och representerade Sverige i EM-slutspelet på Irland.

– Väldigt kul att vara här, det är en fin klubb och det känns kul att ta nästa steg i karriären. Jag har fått ett väldigt bra första intryck och ser fram emot att ta nya kliv, utvecklas som spelare och självklart att få göra allsvensk debut i ÖSK-tröjan, säger Hussein Ali.

Fakta Hussein Ali
Född: 2002-03-01
Position: Försvarare
Landslag: U16, U17

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908