Nytt hattrick i andra raka ÖSK-segern

Under måndagskvällen var det dags för ÖSK att inta Olympia för möte med Helsingborgs IF. Det var hemmalaget som tog ledningen innan Strandberg hade en gyllene period under mitten av första halvlek och smällde in tre mål på ett fåtal minuter. I andra halvlek fastställde Larsson resultatet till 1-4 och ÖSKs andra raka seger i Allsvenskan den här säsongen var ett faktum

ÖSK kom till start med en intakt startelva jämfört med föregående match. Efter 10 inledande kontrollerade minuter från båda lagen tog Helsingborg tag i spelet och vann flera närkamper under kort tid. Med kvarten kvar fick hemmalaget en frispark. Bollen slogs in från högerkanten av Svensson och i straffområdet kunde Liverstam i en klunga av svartvita spelare komma upp och nicka in 1-0 relativt ostört. En högst olycklig inledning av matchen. I den 21:a minuten var det ÖSK:s tur att via en frispark skapa oreda i offensivt straffområde. Gerzic slog den perfekt mot bortre stolpen där Rogic mötte på ett tillslag och tryckte in en låg boll mot centrala ytan framför mål. Bollen tog på en försvarare och studsade via en annan försvarare ut till hörna.

Några minuter senare fick Broberg ett läge utanför straffområdet men via touch på Abubakari for bollen upp på Holgerssons hand och domaren blåste i sin pipa och pekade distinkt mot straffpunkten. Strandberg klev fram och ställdes mot HIF-nyförvärvet Lindegaard mellan stolparna. Carlos slog kyligt bollen till vänster när danske keepern gick tidigt till höger. Detta var starten på en magisk tiominutersperiod för ÖSK och Strandberg. I den 28:e minuten slog Amin en perfekt djupledsboll som Strandberg sög ner och klev in i straffområdet mot två försvarare. Carlos utmanade Granqvist och vred skickligt tillbaka ett avslut mellan benen på Guldbollenvinnaren. Lindegaard var helt chanslös i målet och 1-2 var ett faktum. Det svartvita ruset nådde sin kulmen fyra minuter senare. Wright drev upp bollen ute till vänster innan han passade fram Rogic. Filip spelade snett inåt bakåt till Strandberg som på ett tillslag distinkt tryckte in 1-3 med vänstern intill första stolpen och ett äkta hat-trick var ett faktum! Således andra matchen i rad som en ÖSK-spelare gör hat-trick i Allsvenskan, smått otroligt men fantastiskt. Dessvärre blev det rejält smolk i bägaren när Strandberg strax efter måleuforin satte sig ned och tog sig åt vänstervaden. Det visade sig vara så pass illa att det blev ett byte för tremålsskytten och Mehmeti ersatte.

Helsingborg såg nästan chockat ut efter att ha tappat sin ledning till 1-3 men ryckte upp sig i slutet av halvleken. Gero drog iväg ett långskott i den 41:a som smet strax utanför och på tilläggstid blev det smått kalabalik i defensivt straffområde. Jansson tvingades till flertalet fina aktioner och framförallt en kanonräddning när Wanderson avslutade från nära håll. Närmre en reducering än så kom inte Helsingborg innan en intensiv första halvlek var över.

Andra halvlek inleddes i ett något lugnare tempo med ett Helsingborg som jagade reduceringen och ytterligare kontakt. I den 58:e minuten var det dock ÖSK som kontrade. Mehmeti gick i djupled och spelade fint fram Larsson i höjd med straffområdet. Jake tog emot bollen och tryckte kvickt iväg en yttersida mot högerstolpen och bollen gick via Lindegaards fingertoppar och in i mål, 1-4! Helsingborg försökte trycka på framåt men ÖSK försvarade sig stabilt. Det blev en hel del frisparkar som trasade sönder rytmen för hemmalaget som hade svårt att skapa farligheter i kvällsvärmen. I den 83:e minuten var ÖSK ytterst nära 1-5. Broberg slog ett perfekt inlägg mot Mehmeti som knoppade bollen i insidan stolpen men ut. Några minuter senare klackade Mehmeti fram bollen till Wright som tryckte ett pressat skott precis utanför bortre stolpen. På tilläggstid var Helsingborg nära en reducering efter att Svensson skjutit en boll i stolpen via touch på försvarare, på returen drog Gero bollen långt utanför. Strax därefter blåste domaren av matchen och spelare och publik kunde se 1-4 på resultattavlan vilket innebar ÖSKs andra raka seger i Allsvenskan 2019.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 5 augusti. Då gästar IFK Göteborg Behrn Arena.

Resultat: 1-4 (1-3)
Mål: Liverstam 15´, Strandberg 23´, 28´, 32´, Larsson 58´,
Varningar: Strandberg, Gero, Benyu, Hafsteinsson,
Hörnor: 4-1
Byten ÖSK: Carlos Strandberg ut – Agon Mehmeti in (34’), Simon Amin ut – Johan Bertilsson in (68’), Martin Broberg ut – Daniel Björnqvist in (93’).
Byten Helsingborg: Anders Randrup ut – Kundai Benyu in (46’), Wanderson ut – Filip Sjöberg in (71’), Mohammed Abubakari ut – Daniel Hafsteinsson in (76’).
Publik: 8182
Domare: Viktor Wolf, Fredrik Nilsson (ass.), Niclas Ivarsson (ass.) och Tess Olofsson (fjärde).