Strandberg stannar i ÖSK

Foto: Bildbyrån / Simon Hastegård

ÖSK Fotboll och Malmö FF är överens om att förlänga utlåningen av Carlos Strandberg. Det initiala avtalet löpte ut nu i veckan, och nu är parterna överens om att låneavtalet förlängs säsongen ut. Malmö FF har dock en option som ger dem möjligheten att sälja spelaren till en utländsk klubb under sommarens transferfönster. Den 23-åriga anfallaren kom till ÖSK i början av april och har noterats för fyra mål och en assist på 12 startade matcher.

– Vi är otroligt glada att kunna förlänga vårt låneavtal efter en god dialog med både Malmö och Carlos. Carlos är en karaktär som är driven och som hela tiden vill mer och framåt. Han har under våren bidragit stort både på och utanför planen under allsvenskans första halva. Vi trivs väldigt bra med Carlos och han trivs väldigt bra i vår miljö, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK.

Malmö har alltså en option som ger dem möjlighet att sälja Strandberg till en utländsk klubb om de får ett bud som både Malmö och Strandberg accepterar. Det innebär att spelaren potentiellt kan lämna ÖSK någon gång innan den 1 september.

– Den risk som finns med den här typen av upplägg är vi fullt medvetna om och har också med i vår beräkning. Vi har många bra forwards i vår trupp. Utöver Carlos så finns Viktor Prodell, Rodin Deprem och Adam Bark, samt Agon Mehmeti. Vi har även starka offensiva kvaliteter i spelare som Martin Broberg, Jake Larsson, Johan Bertilsson och Michael Omoh. Vi har haft ett tufft skadeläge under våren, men det börjar se bättre ut, säger Axel Kjäll.

Carlos Strandberg kommer vara spelklar till lördagens hemmamatch mot Falkenbergs FF på Behrn Arena med avspark klockan 16:00.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908