Arvid Brorsson förlänger sitt kontrakt

ÖSK är glada att meddela att mittbacken Arvid Brorsson förlänger med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2021. Brorsson, som är fostrad i den lokala klubben Sturehov IK, kom till ÖSK:s akademi 2015 och flyttades sedan upp till A-laget inför säsongen 2017. Under säsongen 2019 har han fått förtroende att spela flera matcher från start och även deltagit i en U21-landskamp.

– Arvid har fortsatt ta stora steg under årets säsong, både på och utanför planen, och jag är glad att vi är i mål med avtalet. Även om han varit med ett tag är Arvid fortfarande ung och vi ser en fortsatt utvecklingspotential i honom. Detta är en del i vår långsiktiga satsning på att fostra och utveckla lokala unga talanger till att bli elitspelare. Det ska bli spännande att fortsätta följa Arvids framsteg hos oss och förhoppningsvis i fler landskamper med U21, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Brorsson kom till ÖSK:s akademi 2015 när han var 16 år gammal. Efter två år i akademin fick han som nybliven 18-åring göra sin debut i Allsvenskan under våren 2017 när ÖSK spelade hemma på Behrn Arena mot GIF Sundsvall. På sommaren samma år startade han sin första allsvenska match borta mot BK Häcken och prisades som matchens bästa spelare.

Brorsson är en Örebrokille som ofta får beröm för sin inställning och attityd i såväl match och träning som utanför planen. Under årets säsong har han fått förtroende att spela de flesta av ÖSK:s matcher från start. Hans prestationer under våren belönades med att han i juni blev inkallad till U21-landslaget där han fick spela 90 minuter i matchen mot Norge. Mittbacken har nu förlängt sitt avtal med ytterligare två år och det sträcker sig till och med säsongen 2021.

– Jag känner en stolthet och mycket glädje att förlängningen är i hamn. Jag trivs väldigt bra i Örebro som stad och det är alltid en fantastisk stolthet att spela för klubben i mitt hjärta. Sen trivs jag väldigt bra med Axel, hela tränarteamet och alla mina medspelare. Jag känner att jag kan ta nästa steg här så det var ett enkelt beslut att stanna, säger Arvid Brorsson.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908