ÖSK utslagna ur Svenska Cupen

Under söndagen avslutade ÖSK gruppspelet i Svenska Cupen genom match mot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena. Viktor Prodell gav ÖSK ledningen på straff, men gjorde sen självmål. ÖSK hann dock med att göra ytterligare två mål före paus genom Bertilsson och Björnquist. I andra halvlek pressade Göteborg på för en reducering och fick tillslut även in en kvittering till slutresultatet 3-3.

Efter förlusten mot Nyköping föregående helg väntade under söndagen chans till revansch för ÖSK när IFK Göteborg gästade Behrn Arena. I och med att samtliga lag i gruppen stod på tre poäng inför dagens matcher behövde ÖSK en seger för att ha chans på förstaplatsen och vidare cupavancemang, men var samtidigt beroende av resultatet i den parallella matchen mellan GAIS och Nyköping.

Gästerna från Göteborg tog initiativet i matchinledningen och ägnade en hel del tid åt att rulla boll på ÖSK:s planhalva, dock utan att ta sig förbi det svartvita försvaret till farliga lägen. ÖSK hade också svårt att hitta ytor i det offensiva spelet. Den första chansen dröjde till mitten av halvleken. Omoh vände upp centralt och sköt ett giftigt skott med vänsterfoten men IFK:s grekiska målvakt Anestis kunde se bollen passera tätt utanför den vänstra stolpen.

I den 28:e minuten löpte Bertilsson i djupled och fick bollen i steget. Målvakten Anestis kom fel in i situationen och fällde ÖSK-yttern. Domaren pekade på straffpunkten och Prodell la upp bollen för att skjuta straffsparken. Nyförvärvet sköt straffen hårt och Anestis var på den med fingerspetsarna men inte tillräckligt för att hindra bollen från att gå i mål. 1-0 till ÖSK. Ledningen skulle dock inte bli långvarig. IFK:s Karlsson Lagemyhr sköt bara någon minut senare i ribban och ÖSK rensade till hörna. Det kommande inlägget touchade målskytten Prodell huvud vilket ställde Jansson. Kvitterat till 1-1 och Prodell i målprotokollet på nytt, tyvärr denna gång med ett självmål. ÖSK lät sig dock inte nedslås. I den 35:e avlossade den pigge Omoh sitt tredje skott för dagen. Det täcktes av IFK-försvarare men bollen studsade vidare till Bertilsson som hur kyligt som helst rullade in 2-1.

Bara drygt fem minuter senare var det dags igen. Björnquist löpte på högersidan efter en fin crossboll. IFK:s vänsterback Wernersson försökte täcka för att Anestis skulle plocka bollen men målvakten kom ut för sent. Björnquist stack fram huvudet och nickade bollen förbi IFK-spelarna och in i mål. Ett märkligt mål men likväl 3-1 för ÖSK. Några fler chanser blev det inte i första halvlek. ÖSK gick därmed till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Den andra halvleken inleddes på ett liknande sätt som den första. IFK rullade boll, men ÖSK låg tajt i defensiven och hindrade gästerna från att ta sig in till farliga lägen i boxen. Tjugo minuter efter paus fick Kharaishvili bollen och vände upp utanför ÖSK:s straffområde men IFK-spelarens skott gick en bit över ribban. I den 69:e minuten avancerade Wernersson på vänstersidan. Han tog sig förbi Björnquist och vände inåt i banan. Ytterbacken avlossade sen ett skott med högerfoten som Jansson reagerade för sent på. Bollen gick in i nätmaskorna och det var 3-2.

Med tio minuter kvar fick gästernas anfallare Nygren ett bra läge att kvittera, men Jansson läste skottet och räddade till hörna. Bara några minuter senare lyckades dock motståndarna få in bollen i mål och matchen slutade därmed 3-3.

Resultatet innebär att både ÖSK och IFK Göteborg blev utslagna ur Cupen, eftersom matchen mellan GAIS och Nyköping slutade 4-3.

Resultat: 3-3 (3-1)
Mål: Prodell (straff 28’), Självmål (30’), Bertilsson (35’), Björnquist (39’), Wernersson (69’), Karlsson Lagemyr (86')
Varningar: Sargon Abraham
Byten ÖSK: Björkman ut - Larsson in (75’), Mårtensson ut - Collander in (80'), Omoh ut - Deprem in (86')
Byten IFK Göteborg: Abraham ut - Söder in (64’), Karlsson Lagemyr ut - Yusuf Abdullahi in (89')
Publik: 781
Domare: Patrik Eriksson, Joakim Amri Nilsson (ass.), Josef Alacam (ass.) och Ahmed Abid (fjärde)