U19: Förlust mot Vasalunds IF

Det blev en tråkig förlust för ÖSK U19 i hemmamatchen mot Vasalunds IF i lördags. Motståndarlaget vann med 3-0 och spelade ett fysiskt spel, nästan senioraktigt vilket rubbade ÖSK:s vanligtvis fina passningsspel.

Spelbilden blev redan från start ganska hafsig och ryckig utan någon riktig profil på spelet. Vasalund gick hårt på kontringar vilka skapades av tufft närkampsspel. Nadir Ayeva skadar foten i 7:e minuten och tvingas utgå. Malcolm Stolt ersätter. I 8:e minuten får Vasalund en hörna som slås långt bort i ÖSK:s straffområde. Där har en Vasalundare smugit upp och får obehindrat nicka in 0-1.

Vasalund har sedan ett jätteläge i 32:a minuten att göra ytterligare ett mål efter en svag bakåtpassning till målvakten, men Harald Detlofsson räddar. Returen skjuts sedan mot mål men Lucas Parkedal Stenfelt står placerad på mållinjen och räddar med hela ansiktet. ÖSK skapar ett jätteläge i 41:a minuten där, efter fint uppspel, bollen hamnar hos Adam Larsson som slår ett inlägg till Isac Eklöf som i sin tur spelar Malcolm Stolt fri framför mål men skottet går utanför.

I andra halvlek får Vasalund ett inkast efter 8 minuters spel som kastas långt in i ÖSK:s straffområde där en Vasalundare får dribbla bort en ÖSK:are och sedan sätta 0-2 i mål. ÖSK lyckas aldrig vända spelet utan Vasalund kan istället göra 0-3 på en kontring i 89:e minuten.

Nej detta var inte en av ÖSK:s bästa matcher men samtidigt lyckades Vasalund se till att få spela sitt spel. Det förmådde inte ÖSK i denna match.

Nu väntar en veckas träning och uppladdning inför nästa match borta mot Täby.