Mållöst genrep mot AFC Eskilstuna

Under lördagseftermiddagen spelades den sista träningsmatchen inför den allsvenska premiären när ÖSK tog emot AFC Eskilstuna. Victor Sköld hade ett rungande stolpskott i den första halvleken men närmre mål än så kom inget utav lagen och det Allsvenska genrepet slutade mållöst 0-0.

Matchen inleddes olyckligt när Johan Mårtensson satte sig ned efter knappt 3 minuter och tvingades utgå skadad. Alfred Ajdarevic ersatte på innermittfältet. Under de inledande 20 minuterna hände inte särskilt mycket i chansväg. ÖSK skulle dock komma väldigt nära ett ledningsmål i den 22:a minuten. Victor Sköld avancerade in på offensiv planhalva från en högerytterposition. Sköld tog skott själv och fick en riktig kanonträff, bollen smällde dock in i den bortre stolpen och studsade åt fel håll sett med ÖSK-ögon. Minuten senare blixtrade AFC till i en kontring och Matic tog skott inifrån boxen, Oscar var tidigt nere och höll bollen utan retur.

ÖSK tog tag i spelet allt mer och var det bollförande laget medan AFC satsade på farliga omställningar. I den 36 minuten fick ÖSK en frispark några meter utanför straffområdet på vänsterkanten. Besara valde överraskande nog att spela in en låg boll till en helt fristående Ajdarevic som fick ett kalasläge. Avslutet hamnade dock rakt på Curci i AFC-målet. Med några minuter kvar av första halvlek kom AFC i en flygande kontring. Matic dribblade sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål där flera spelare kom rusandes, men utan att få träff på bollen och en överspelad Jansson kunde kasta sig och lägga beslag på bollen till slut. 0-0 i halvtid.

Den andra halvleken blev chansfattig. ÖSK hade dock två riktigt fina prestationer som hotade AFC-målet. I den 56:e minuten slog Ring en fantastisk lyra till Sköld i straffområdet. Victor tog ner bollen fint och dräpte iväg ett tungt skott, dessvärre gick bollen i burgaveln. ÖSK tog över spelet rejält under mitten av andra halvlek och försökte skapa chanser men det blev inte mycket av spelövertaget. I den 69:e minuten sög Ajdarevic ned en boll i straffområdet och rullade den bakåt till Omoh som drog till direkt. Curci flaxade till och stod för en mycket vass räddning och lyckades precis styra bollen över ribban. Närmre mål än så kom inte ÖSK och Jansson hade en väldigt lugn sista halvtimme. Matchen slutade således mållös 0-0.

Nästa match för ÖSK är den allsvenska premiären borta mot GIF Sundsvall 2 april kl. 17.30.

Resultat: 0-0 (0-0).
Varningar: Hines-Ike, Kojic, Besara, Rashkaj.
Byten ÖSK: Johan Mårtensson ut – Alfred Ajdarevic in (3’), Simon Amin ut – Isaac Boye in (74’).
Byten AFC Eskilstuna: Inga.
Domare: Farouk Nehdi, Jan-Erik Swärdh (ass), Johan Tallin (ass).