Mathias Karlsson klar för ÖSK

ÖSK är överens med den 22-årige målvakten Mathias Karlsson. Mathias kommer närmast från spel i division 1 med Carlstad United och stod för en imponerande säsong. I konkurrens med flertalet andra klubbar väljer nu Mathias att flytta tio mil österut för spel i allsvenskan med ÖSK. Kontraktet är skrivet på 2 år.

– Vi har letat efter en utvecklingsbar målvakt som startat regelbundet i sin klubb samt har erfarenhet från seniorfotboll. Mathias stämmer in på alla de punkterna och det ska bli spännande att följa honom de kommande åren. Även om det är ett stort kliv från division ett till Allsvenskan är vi trygga med att Mathias kommer att axla den övergången på ett bra sätt. Med Mathias Karlsson och Oscar Jansson har vi en stark besättning målvakter, säger sportchef Magnus Sköldmark.

Under den gångna säsongen startade Mathias Karlsson 22 seriematcher med Carlstad United och släppte endast in 21 mål. Ett starkt facit med ett snitt på mindre än ett insläppt mål per match.

Mathias gör sin första träning med ÖSK redan under måndagen, då ÖSK drar igång efter julledighet. Träningen är öppen för allmänheten och startar ca 10:30 på Behrn Arena.

Fakta Mathias Karlsson
Född: 1995-09-01
Position: Målvakt
Senaste klubb: Carlstad United
Moderklubb: Råtorps IK

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908