Simon Amin väljer spel i ÖSK

Idag blev det klart att 20-årige centrala mittfältaren Simon Amin väljer spel i ÖSK de kommande tre åren. Simon kommer närmast från Karlslunds IF där han haft en stark utvecklingskurva under det senaste året.

– Det är mycket glädjande att Simon väljer spel hos oss, säger sportchef Magnus Sköldmark. Vår förhoppning är att det ska gå snabbt för Simon att anpassa sig till allsvenskt spel. Han har spännande egenskaper och har gått framåt rejält under senaste året i Karlslund.

I Simon får ÖSK en passningssäker central mittfältare med bra spelförståelse. Hans fotbollsresa började i moderklubben IFK Hallsberg, fortsatte sedan i Karlslunds IF och nu väntar alltså allsvenskt spel i ÖSK för den unge lokala mittfältaren.

– Hans styrkor på planen är passningsspelet och hans fina spelförståelse. Det kombinerat med en stark drivkraft att hela tiden utvecklas. Vi är övertygade om att han kommer att fortsätta sin utveckling på ett bra sätt i ÖSK. Det ska bli riktigt kul att jobba med Simon, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll.

Spelarfakta Simon Amin
Född: 1997-11-13
Nationalitet: Sverige
Längd: 182 cm
Vikt: 68 kg
Moderklubb: IFK Hallsberg
Tidigare klubbar: Karlslunds IF, IFK Hallsberg
Position: Central mittfältare

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908