Förlust mot ett formstarkt Östersund

I Allsvenskans 29:e omgång tog ÖSK emot Östersunds FK i sista hemmamatchen för säsongen. På ett kylslaget Behrn Arena tog Östersund ledningen direkt genom Dyer och utökade till 0-2 genom Ken Sema. Kapten Åhman Persson reducerade innan Ghoddos gjorde 1-3 före halvtid. I slutet av matchen gjorde Östersund även 1-4 och 1-5 efter nya mål av Sema och Ghoddos.

I ÖSK gjorde Carl Ekstrand-Hamrén Allsvensk debut från start när han bildade mittbackspar tillsammans med Hines-Ike i frånvaron av Almebäck (avstängd) och Moberg (skadad). Det blev en tråkig start på matchen med ÖSK-ögon sett. Redan i den tredje minuten satte Östersund upp ett snabbt anfall och efter ett väggspel kunde Dyer ur snäv vinkel, till höger i straffområdet, placera in 0-1 intill bortre stolpen. Målet gav energi till Östersund som dominerade spelet kraftigt under
inledningskvarten. Spelövertaget skulle ge utdelning. I den 19:e minuten slog Aiesh in ett lågt inspel från höger, bollen touchade ett försvarande ben på vägen, men bollen nådde fram till en omarkerad Ken Sema (Maics bror) som kunde stöta in 0-2 i öppet mål. Ett tungt mål för ÖSK som såg ut att tappa ännu mer självförtroende och tillät Östersund styra spelet som de ville. Det osade 0-3 efter ett avslut tätt utanför från bortalaget men några minuter senare kom istället reduceringen. Besara vann boll på mitten och spelade fram kapten Åhman Persson som från centralt läge i straffområdet klippte till, målvakt Nilsson var på bollen men kunde inte avstyra den från att gå i mål och 1-2 på resultattavlan. Östersund lät sig inte nedslås och fortsatte att trycka på. Med fem minuter kvar av första halvlek kom Ken Sema löpandes på kanten med Björnquist kämpandes bredvid sig. I straffområdet föll Sema efter kontakt och domaren pekade på straffpunkten till hemmafansens vilda protester. Ghoddos förvaltade straffen på bästa sätt och skickade in 1-3, motigt för ÖSK att åka på det precis före halvtidsvilan.

Under inledningen av andra halvlek ryckte ÖSK tag i spelet och var mer offensiva än tidigare. Detta gav dock ytor till Östersund som kontrade farligt gång på gång. Ghoddos testade Jansson vid flertalet tillfällen men Oscar stod emot så långt. I den 64:e minuten var ÖSK nära en reducering. Efter en frispark kämpade Gerzic och Ajdarevic till slut fram bollen till Sema som nickade från centralt läge, dessvärre en bit utanför mål. Sekunderna senare byttes Maic ut mot Michael Omoh. ÖSK hade svårt att få till något tryck mot Östersunds backlinje. Bortalaget höll mycket i bollen och ÖSK tvingades löpa mycket utan boll och fick se upp för farliga kontringar. En kontring skulle bli det som gav nästa mål i matchen med kvarten kvar. Dyer stormade fram ute till höger och spelade in ett snabbt inspel mot straffområdet. Därinne fanns Ghoddos och han kunde helt omarkerad raka in 1-4 i öppet mål. ÖSK hade ingen energi eller motivation kvar till en slutforcering. Istället kunde Ken Sema sno åt sig bollen och sprinta iväg mot Janssons straffområde och precis när han kom fram chippade han iskallt bollen i en båge över Oscar och 1-5 var ett faktum. Ett vackert mål. I slutskedet var det även nära 1-6 men Jansson stod för en fin räddning och förlustsiffrorna stannade vid 1-5.

På presskonferensen berättade Östersunds tränare Graham Potter att han var mycket nöjd med hur hans lag presterade under matchen med ett stort bollinnehav och snabba spelvändningar. Alexander Axén förstärkte det med att uttrycka att Östersund var bästa motståndet som han och ÖSK ställts mot under säsongen. Axén ville inte grotta ner sig i förlusten utan erkände att Östersund var mycket bättre än ÖSK ikväll och att det är ny match på söndag igen.

Nästa match för ÖSK, som är seriens sista, spelas på söndag 6 november. Då väntar Elfsborgs IF på Borås Arena. Matchen börjar kl. 15.00.

Resultat: 1-5 (1-3)
Mål: Dyer 3’, K.Sema 19’, Åhman Persson 28’, Ghoddos 41’ (straff), Ghoddos 75’, K.Sema 85’.
Varningar: Hines-Ike
Hörnor: 1-5

Byten ÖSK: Sema ut - Omoh in (64‘), Sköld ut - Ayaz in (74‘), Gerzic ut - Nordmark in (82‘).

Byten Östersunds FK: Aiesh ut - Gero in (81‘), Mensah ut - Widgren in (83‘).

Publik: 4612

Domare: Magnus Lindgren, Per Brogevik (ass.), Johan Thalin (ass.) och Namik Idrizovic (fjärde).