ÖSK bjuder in talanger

ÖSK jobbar för närvarande på högvarv med akademin inför säsongen 2017. Klubben har bjudit in ca 50 spelare till träning.
– Det här är ett kanontillfälle att dels titta på intressanta unga spelare men också för att presentera det helhetsupplägg som klubben jobbar med, säger Björn Cervin, akademiansvarig i ÖSK.

ÖSK har bjudit in till fyra träffar och tanken är att lära känna spelarna närmare och presentera klubbens arbetssätt. Det handlar om 50-talet spelare i 15-årsåldern. De allra flesta är födda 2001.

ÖSK:s fokus är först och främst att titta på spelare från närområdet och man brukar då prata om en radie på 10-12 mil i och runt omkring Örebro. Men det är inte bara lokala spelare som kommer hit.

– Vi har spelare från Luleå, Norrköping, Lidköping och Uppsala för att nämna några, men tonvikten är lokala spelare. Det som vi märker och är kul är att spelare söker sig till ÖSK för att dom hört gott om klubben, säger Björn Cervin.

Två träffar är redan genomförda och ytterligare två äger rum imorgon (lördag) och på onsdag, den 2 november.

– Det är svårt att samla en så stor grupp spelare vid ett tillfälle. Därför valde vi att planera fyra träningstillfällen. Det blir mindre grupper och vi kan skapa oss en bättre bild av spelarna som är här, fortsätter Cervin.

De flesta av spelarna känner ÖSK till sedan tidigare.

– Vi har sett många av dom, men inte alla. Vi har folk på plats vid elitpojklägret i Halmstad, men även vid Svealandslägret och andra cuper i närområdet. Sen kan det också handla om tips vi får från vårt nätverk eller att spelare hör av sig till oss och att det är så pass intressant att vi bjuder in dem, säger Cervin.

För mer frågor och information:
Kontakta Björn Cervin
070 – 173 10 50

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908