ÖSK tog poäng borta mot JSödra

I den matchtäta slutfasen av Allsvenskan var det under torsdagskvällen dags för ÖSK att gästa Stadsparkvallen och Jönköpings Södra IF. Victor Sköld nickade tidigt in 0-1 till ÖSK efter en fin hörna från Astrit Ajdarevic, ett resultat som stod sig hela första halvlek. I andra gick Jönköping på för en kvittering och den kom med ungefär tio minuter kvar när inhopparen Aasmundsen också skallade in en hörna. Matchen slutade därmed 1-1.

I säsongens tredje sista match ställdes ÖSK under torsdagen mot Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen. I ÖSK-elvan var såväl Björnquist och Sema tillbaka efter frånvaro. Matchen tog fart tidigt. Jönköpings Kozica inledde chansproduktionen i den tredje matchminuten när han tog sig in i straffområdet till höger och sköt mot bortre stolpen. Jansson var dock följsam, sträckte ut och tippade bollen till hörna. I den åttonde minuten fick ÖSK en hörna från höger. Ajdarevic servade bollen och i ytan framför mållinjen dök Sköld upp och nickade. Bollen passerade Mehic och landade i nätmaskorna. Tidig ÖSK-ledning alltså, 0-1. Jönköping var nära en snabb replik innan klockan tickat upp på 10 minuter. ÖSK-bekante Pär Ericsson nåddes av ett inlägg vid bortre stolpen, men han fick inte ordning på avslutet som gick utanför målramen. I mitten av första halvlek fick Ericsson ett ännu bättre läge när han plockade ner en djupledsboll på bröstet och avslutade direkt med vänsterfoten. Även denna gång kunde dock Jansson se bollen gå strax över ribban till inspark. ÖSK skapade sen en fin chans för att utöka ledningen. Gerzic lyfte in en frispark ur central position och efter en skarv nådde den Hines-Ike som la bollen till rätta och krutade på med vänsterfoten. Skottet strök den högra stolpen på Mehics mål. Under slutkvarten sjönk spelkvaliteten liksom produktionen av målchanser. Sema skapade sig ett hyfsat skottläge på tilläggstid när han bröt in från vänsterkanten, men bollträffen blev misslyckad och bollen rullade ut över kortlinjen. ÖSK gick därmed till paus med en uddamålsledning i ryggen.

Jönköping startade piggt efter paus och Ericsson fick en ny chans till kvittering efter en svepande passning från Smylie. Pärlan försökte nicka, men inte heller det avslutet var kalibrerat och det slutade återigen med inspark för Jansson. Kozica sköt sen ett halvfarligt skott strax utanför bortre stolpen. Nästa chans fick Smylie som nådde högst på en hörna men nicken träffade inte mål. I den 58:e minuten stack ÖSK upp och skapade en kvalificerad chans för att göra ett andra mål. Ajdarevic slog ett inlägg som droppade ner någon meter framför Mehic. Sema dök upp perfekt i ytan men kom något fel till bollen som han därför nickskarvade precis utanför den bortre stolpen. ÖSK:s anfall var annars lätträknade. Jönköping var det spelförande laget medan de svartvita låg kompakt och mest fick slå ifrån sig. Med drygt tjugo minuter kvar skickade Silka in ett hårt inlägg som passerade ett koppel med spelare framför Jansson och landade i en resultatlös hörna. Med tio minuter kvar sköt Smylie direkt från straffområdeslinjen och Jansson parerade till hörna. Hörnan skickades in mot boxen och högst nådde inhopparen Aasmundsen. Nicken var välplacerad och Jansson nådde inte bollen som smet in intill stolpen. Kvitterat till 1-1 efter hårt tryck. I nästa anfall var det ytterst nära 2-1 för hemmalaget. Smylie skickade iväg ett hårt skott från distans som Jansson tippade till en ny hörna. ÖSK:s inhoppare Omoh hade så mycket som tre bra lägen under kort tid. Det sista var bäst. Då tryckte han iväg ett hårt markskott ur snäv vinkel som Mehic fick fingertopparna på och bollen gick till hörna. Inget av lagen lyckades dock få in ett segermål i slutskedet och matchen slutade 1-1.

Nästa match spelar ÖSK hemma på Behrn Arena på måndag den 31 oktober kl. 19.00. Gästande lag i säsongens sista hemmamatch är Östersunds FF.

Resultat: 1-1 (0-1)
Mål: Sköld (8’), Aasmundsen (81’)
Varningar: Karlsson, Almebäck, Åhman Persson
Hörnor: 5-3
Byten Jönköpings Södra IF: Gojani ut - Silka in (61’), Ericsson ut - Aasmundsen in (61’), Calatayud ut - Nilsson in (78’)
Byten ÖSK: Sköld ut -Omoh in (76’), Ayaz in - Sema ut (84’), Gerzic ut - Nordmark in (84’)
Publik: 3173
Domare: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson (ass.), Mehmet Culum (ass.) och Mikael Eriksson (fjärde)